Nogometni klub Nedelišće objavio je kako njihov vratar Karlo Kocijan, nakon 11 sezona provedenih u klubu, neće više biti među vratnicama NK Nedelišća. Dio objave prenosimo u nastavku.

“Kraj jedne ere. Tako najkraće možemo opisati još jedan oproštaj. Stigao je u klub kao 17-ogodišnjak, a odlazi na pragu 28. rođendana. Karlo Kocijan u novoj sezoni neće nositi dres Nedelišća. Ukupno je 4.167 dana između dolaska i odlaska iz Nedelišća. Sve to čini 6.000.000 minuta, tj. 100.000 sati.

Jednako toliko vremena Kocka je volio svoj jedini klub i živio za njega 0-24, 7 dana u tjednu, 12 mjeseci u godini. Igračka statistika? 11 sezona, 202 utakmice, 17.563 minute. Proslavio se kao vratar, ali kad je zatrebalo s guštom je znao zaigrati i u polju, sve kako bi svom Nedelišću pomogao na putu do pobjede.

A tek njegov ‘trademark’ – lažnjaci i driblinzi, od kojih se dizala kosa na glavi brojnim navijačima. On je znao dosadnu utakmicu učiniti zanimljivom, a nervoznu još nervoznijom, i to je bila čar nogometa.

Nećemo zaboraviti ni golove. Prvijenac u zadnjem kolu sezone 2018/19. protiv Novog Marofa i pobjedi 7:3, u 78. minuti s ‘devetkom’ na leđima. I drugi pogodak, u sezoni 2021/22. protiv Dinama iz Palovca u pobjedi 4:2, iz kaznenog udarca, ovog puta sa svojom ‘jedinicom’ na leđima.

Jedna od ključnih figura u nezaboravnoj 2022. godini, jedan od ponajboljih međimurskih vratara u posljednjem desetljeću, i s obzirom na staž svakako jedna od legendi našeg kluba. A legende su uvijek dobrodošle, zato je ovo doviđenja, a ne zbogom. Hvala Kocka! Sretno u novim izazovima!” (Izvor: NK Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…