U večernjim satima ove nedjelje (05.06.2022.), u župnoj crkvi Presvetog Trojstva Nedelišće, održan je koncert puhačkog orkestra “Ad gloriam brass“.

Ovaj glazbeni sekstet sastavljen je od šestorice limenih puhača koji su članovi orkestra Opere Hrvatskog narodnog kazališta i Zagrebačke filharmonije. Orkestar je osnovan 1993. godine, često je snimao za Hrvatsku radioteleviziju i nastupima obišao cijeli svijet. Do danas je pretrpio nekoliko kadrovskih izmjena. Konstantno njeguje djela europskih majstora (Bach, Vivaldi, Händl, Clark, Purcell, Mozart, Verdi) i hrvatskih majstora (Klobučar, Miletić, Igrec, Juranić) renesanse i baroka.

U Nedelišću su izveli desetak djela iz svog bogatog repertoara: Recorder Concerto No. 2, Koncert u C-duru, uvertiru iz Čarobne frule te Uhlikovu Malu izložbu folklora, u kojoj su nazočni župljani prepoznali fragmente iz hrvatske, pa i iz međimurske nacionalne glazbene baštine te glazbenike nagradili dugotrajnim aplauzom.

Ova glazbena večer, kojoj su domaćini bili, župnik preč. Ivan Herceg te načelnik Općine Nedelišće, Nikola Novak, održala se u sklopu obilježavanja “Dana općine Nedelišće”. (C.)

Povratak na naslovnicu…