U subotu, 17. lipnja, s početkom u 15 sati, na stadionu NK Međimurec, održana su sportsko-rekreativna natjecanja za sve generacije. Lijep i sunčan dan privukao je na borilišta velik broj djece i mještana, te članice i članove iz UŽ Pretetinec, UŽ Slakovec, UŽ G. Hrašćan, UŽ Pušćine, DSR Grabanice i Uruge Hrastinka.

Sve prisutne u ime Udruge žena Dunjkovec pozdravila je predsjednica Biserka Ganzer i zahvalila im na dolasku. Naglasila je važnost održavanja ovakvih manifestacija kojima su cilj gibanje, rekreacija i druženje, te imaju važnu ulogu u razvoju djece i očuvanju zdravlja kod odraslih osoba. Uz nekoliko prigodnih riječi, igre je otvorio načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak.

Natjecanja su bila pojedinačna, i borio se svatko za sebe. Djeca su bila podijeljena u tri dobne skupine i svoje su vještine pokazali u gađanju čunjeva, bacanju kolutova, gađanju gola nogom i gumi-košarci. Dobro raspoložena i skoncentrirana, s veseljem su odradila sve svoje zadatke. Međusobno bodrenje, navijanje i smijeh bili su im najveći motivator.

Odrasli muškarci i žene natjecali su se u pikadu, gađanju gola nogom, bacanju kolutova i slobodnom bacanju u koš. Svaku disciplinu posebno su pratili vrijedni suci i zapisivali rezultate. A koliko su se svi skupa trudili da budu što bolji, najbolje pokazuje činjenica da se je u nekoliko disciplina trebalo održati i dodatno “pripetavanje”.

Članice udruge pobrinule su se da nitko ne ostane gladan i žedan, pa su osim jela i pila, pripremile i fine, domaće kolače. U ugodnom ozračju još jedno sportsko popodne brzo je proletjelo.

Medalje pobjednicima po disciplinama uz čestitke je uručio načelnik Nikola Novak. Sva djeca primila su i medalju za sudjelovanje.

Projekt “Sportski dan” sufinancira Općina Nedelišće. “Članicama je posebno drago što se uklopio u proslavu i obilježavanje njene 30. godišnjice, te ovim putem upućuju iskrene čestitke svim građankama, građanima i djelatnicima Općine!” – poručuju iz UŽ Dunjkovec. (bg)

REZULTATI:

GAĐANJE GOLA NOGOM

Pedškolci:

1. Ino Horvat

2. Lukas Makovec

3. Deni Kraljić

Prvi do četvrti razred:

1. Fran Farkaš

2. Klara Ana Srnec

3. Vito Branilović

Peti do osmi razred:

1. Martin Kregar

2. Deni Đukes

3. Filip Baljak

BACANJE KOLUTOVA

Predškolci:

1. Klara Treska

2. Rafael Žnidarić

3. Tin Farkaš

Prvi do četvrti razred:

1. Nikol Kraljić

2. Lora Bezek

3. Oto Thes

Peti do osmi razred:

1. Nikša Dovečer

2. Deni Đukes

3. Kristijana Horvat

GUMI KOŠARKA

Predškolci:

1. Lukas Makovec

2. Leda Ganzer

3. Ino Horvat

Prvi do četvrti razred:

1. Oto Thes

2. Klara Ana Srnec

3. Maja Dovečer

Peti do osmi razred:

1. Filip Baljak

2. Nikša Dovečer

3. Tena Petrović Šmić

GAĐANJE ČUNJEVA

Predškolci:

1. Lukas Makovec

2. Ino Horvat

3. Katja Hrušoci

Prvi do četvrti razred:

1. Mihael Novak

2. Oto Thes

3. Vito Horvat

Peti do osmi razred:

1. Lea Branilović

2. Kristijana Horvat

3. Filip Baljak

ODRASLI

GAĐANJE GOLA NOGOM:

1. Leona Hodak

2. Željko Treska

3. Krešo Posel

BACANJE KOLUTOVA

1. Biserka Sutnjak

2. Zvonko Gašparlin

3. Ruža Horvat

SLOBODNA BACANJA U KOŠ:

1. Kristijan Novak

2. Štefanija Ganzer

3. Biserka Sutnjak

PIKADO:

1. Mario Friščić

2. Stanko Pisavec

3. Mladen Mesarić

Povratak na naslovnicu…