Ove nedjelje u večernjim satima, u našoj župnoj crkvi Presvetog Trojstva Nedelišće, studenti glazbe iz Međimurja priredili su ugodan i dojmljiv koncert ozbiljne glazbe.

Vokalna solistica Samanta Grahovec iza sebe ima brojne nastupe u matičnom Varaždinu, u Grazu na čijoj je Akademiji za glazbu i dramske umjetnosti upisala studij i u brojnim drugim mjestima, kao solistica i članica opernog zbora, oduševila je nastupom. Njezin su nastup mnogobrojni posjetitelji prekidali spontanim aplauzima.

Njezin solistički nastup na klavijaturama pratio je Danijel Oto. On također za sobom ima nastupe po velikom broju gradova u Hrvatskoj i to s najpoznatijim orkestrima na ovim prostorima (HNK Varaždin, Lisinski, HRT), kao i u inozemstvu.

Treći glazbeni umjetnik izveo je svoje solističke partiture na puhačkom instrumentu – tubi. Tako se je posjetiteljima u Nedelišću predstavio Franjo Novak. Iza njega su također solistički nastupi i nastupi u brojnim eminentnim orkestrima u Hrvatskoj i u inozemstvu, a ove večeri nastupao je solitičkim izvedbama.

Glazbeni umjetnici izvodili su djela Puccinija, Mozarta (iz “Figarovog pira”), Straussa i drugih. (C.)

Povratak na naslovnicu…