Ovog vikenda, 21.4. i 22.4.2018. godine, u Dunjkovcu je održana izložba ručnih radova u organizaciji Udruge žena Dunjkovca.

Otvorenje same izložbe uljepšali su svojim nastupom članovi zbora Josip Vrhovski iz Nedelišća. Uz klavirsku pratnju prof. Branimira Magdalenića nastupila je mlada talentirana mecosopranistica Sarah Ferenčević. Melodiozno i profesionalno otpjevala je tri međimurske skladbe: Vuprem oči, Vehni, vehni fijolica i Marica je faj snešica. Osim njih, svoje dvije vlastite pjesme prisutnima je pročitala članica Udruge Katarina Bašek. S puno osjećaja i vrlo slikovito, opisala je kako voli i doživljava svoje mjesto Dunjkovec i Međimurje. Nastupi su oduševili i duboko ganuli sve prisutne goste, članove mnogobrojnih Udruga i uzvanike.

Sve prisutne u ime Udruge žena pozdravila je predsjednica Biserka Ganzer, koja je ujedno vodila program. Zahvalila je svima na dolasku, ukratko ih upoznavši sa radom Udruge i osnovnim ciljevima, među koje spada i očuvanje kulturno-umjetničke i etno baštine. Izloženi radovi plijenili su pažnju svih prisutnih, tim više što su ove godine u sam projekt članice odlučile uvesti malo promjene. Ona se sastojala od prikaza djela starinske etno – hiže ( sobe ), dijelova namještaja, tepiha, starih slika, dijelova odjeće i raznih natpisima izvezenih kuhinjskih krpa. Podsjetile su nas na djetinjstvo, bake, djedove i davno prošla vremena.

U ime Općine Nedelišće, prisutne je pozdravio načelnik Darko Dania , čestitao svim članicama na prekrasnim radovima, lijepo postavljenoj izložbi, trudu i promociji Općine, pohvalio izvedbe zbora i pjesme Katarine Bašek. Ujedno je proglasio izložbu otvorenom. Predsjednica Biserka Ganzer zahvalila se ispred Udruge za pomoć u realizaciji same izložbe i svih ostalih projekata koji su realizirani i sufinancirani u suradnji sa TZ općine Nedelišće.

Na kraju, svi su prisutni počašćeni finim kolačima koje su za njih pripremile članice Udruge. (bg)

Povratak na naslovnicu…