Uoči blagdana Svete Cecilije, zaštitnice glazbenika i pjevača, ove subote 19. studenog, u prepunoj župnoj crkvi Presvetog Trojstva Nedelišće, održan je susret i koncert svih crkvenih zborova naše župe.

Nakon uvodne pozdravne riječi našeg župnika preč. gosp. Ivana Hercega, mikrofon je preuzela vjeroučiteljica Kristina Kobal i uslijedili su nastupi zborova.

Crkveni zbor kapele Slakovec kojega vodi Marijana Delost, predstavio s dvije ugodne polifonične pjesme: “Jer Gospodin je moja snaga” i “Ostani s nama”.

Iza njih nastupio je zbor iz Dunjkovca kojega vodi njihov orguljaš Franjo Cimerman ml. Oni su se, uz pratnju orguljaša predstavili pjesmama “Krist na žalu” i “U tvome srcu ima mjesta”. Kapelski zbor “Serafini” iz Pušćina kojega vodi orguljašica Jelena Grubić, otpjevao je tri ritmički vrlo skladne pjesme: “Sidro”, “Pjesma Spasenja” i “Mesija”. Orguljašici gđi. Grubić glazbeno su pomagali Sara na gitari i Lovro na trubi, tako da su ove – orkestralne izvedbe polifoničnom puninom oduševile nazočne župljane.

Uslijedio je nastup župnog mješovitog zbora Župe Nedelišće kojim je dirigirao njihov orguljaš i zborovođa prof. Vladimir Mihaljević. Domaći zbor izveo je dvije crkvene skladbe. Prva od njih bila je “Tebe Poem”, a iza toga je uslijedila pjesma “Dajte mi sladak pjev”, u kojoj je solističku partituru, kao i uvijek – impresivno otpjevala gđa. Nada Žvorc, na oduševljenje svih župljana.

Glazbena večer završena je izvedbama dječjeg zbora iz Nedelišća kojega dirigentski vodi Iva Novak. Najmlađi crkveni pjevači izveli su efektne ritmičke pjesme “Pretvorba”, “Volim te” i “Mi pensamiento” praćene glazbenicima, Markom Lepoglavcem, Lucijom Martinović, Robertom Oreški i Lukom Klekar, a završni “ritam i blues” oduševljeno je pjevanjem prihvatila i sva nazočna publika.

Povratak na naslovnicu…