Ekonomsko vijeće Župe Presvetog Trojstva Nedelišće, na svojoj redovitoj sjednici održanoj u četvrtak 18. ožujka 2021. g. pokrenulo je inicijativu za izgradnju novog sakralnog objekta na području urbanističke zone Zavrtje u Nedelišću.

Na ovom području nedavno je otvoreno gotovo dvijestotinjak parcela za individualnu stambenu izgradnju, u sklopu čega je rezervirano i posebna područja “za javnu i društvenu namjenu”. Područje Zavrtja je na krajnjem jugozapadu Nedelišće, a župna crkva nalazi se na krajnjem sjeveroistoku mjesta, pa će zbog toga, do jedinog crkvenog objekta u mjestu, budući stanovnici Zavrtja, (djeca i starije osobe), morati prijeći višekilometarsku udaljenost kroz opasne prometnice.

Župnik naše župe, preč. gosp. Ivan Herceg načelno se slaže s inicijativom, ali ističe da su za župu sada primarni građevinski radovi na obnovi Župne crkve, o čijoj financijskoj konstrukciji i operativnom izvođenju, već od ranije postoje odluke. Ističe da je za eventualnu izgradnju novog crkvenog objekta u Zavrtju potrebno prije svega, ishoditi suglasnost naše, Varaždinske Biskupije. (C.)

Povratak na naslovnicu…