Festival elektronske glazbe Forestland sudjeluje u projektu Ambasador, kao dio novog projekta „Simpozij“. Kao glasački partner struke u dodjeli glazbenih nagrada, Forestland je i dio stručnog glasačkog tima za dodjelu nagrada za 2020. godinu, ali i vjerni partner organizaciji! U pet godina dodjele nagrada Ambasador, Forestland je dvaput bio dobitnik nagrade za najbolji festival domaćeg promotora, a dva puta je bio i nominiran. U 2021., zbog odgode festivala, organizatori festivala su tako dobili priliku biti dio priče Ambasador i Simpozij.

Forestland IX. održat će se od 23. do 25. srpnja u Brezju, većina izvođača je poznata, a ovih dana kreće i kampanja predbilježbi i “buy now pay later” rezervacija ulaznica za sam događaj.

“Nakon godine dana ovakve situacije nagrada Ambasador održat će se kako je i planirano, a sve će početi novim projektom “Simpozij” na kojem ćemo i mi imati prilike sudjelovati” rekao je Krešimir Biškup. “Biti dijelom ovakve priče, uz renomirane kolege, stručnu organizaciju i promišljati o iznimno neizvjesnoj budućnosti važne grane event turizma, velika je čast. Festivali i koncerti godišnje Hrvatskoj donesu 4,5 milijardi kuna prihoda, a ovih dana smo zabilježili prvu godišnjicu potpune zabrane rada. Nadamo se da ćemo uskoro svi moći raditi, a to će sve biti teme na Simpoziju.”

Peta svečana dodjela nagrada Ambasador elektroničke glazbe održat će se u petak 19. ožujka 2021. godine u 20 sati u Centru Gervais u Opatiji, a prethodit će joj dnevni diskurzivni program Simpozij koji se sastoji od tri panela o aktualnostima na elektroničkoj glazbenoj sceni.

Simpozij će trajati od 15 do 18:30 sati, a program počinje panel raspravom Plan otvaranja event industrije – koncerti, clubbing, festivali koju će moderirati Adnan Mehmedović Medo, organizator Fresh Island festivala i voditelj Radne skupine za event industriju pri Glasu poduzetnika. Gosti panela su četvorica organizatora renomiranih festivala; Krešimir Biškup (Forestland festival); Marin Biočić (Seriously Twisted); Sanjin Djukić (LAA, Exit festival); Simon Horvat (Sonus festival), koji će pokušati odgovoriti na ključno pitanje za sve organizatore javnih događanja od početka pandemije.

Program svečane dodjele nagrade Ambasador, koja se ove godine dodjeljuje u 28 kategorija akterima hrvatske i regionalne elektroničke glazbene scene, trajat će od 20 do 22 sata te biti podijeljen u četiri dijela među kojima će uživo nastupati glazbeni izvođači iz Rijeke. (KB)

Povratak na naslovnicu…