Prije 50 godina otvorena je slastičarnica Centar u Nedelišću. Otvorio ju je Ilmi Hasani 15.02.1971. godine. Danas je službeno vode njegovi sinovi Agim i Faro Hasani, međutim otac je još uvijek vrlo aktivan i prisutan svaki dan.

Obitelj Hasani je podrijetlom iz Makedonije, ali većinu vremena žive u Hrvatskoj, i Hrvatsku smatraju svojim domom.

Diljem Međimurja, pa i šire, poznato je da u Nedelišću imamo najbolji sladoled. Mnogi stranci koji putuju kroz Nedelišće, obavezno se zaustave pokraj slastičarne.

Dok pitate članove obitelji Hasani koja je tajna njihovog sladoleda, kažu: tradicija, ljubav i svaki dan svježi sladoled. Stariji sin Agim ustaje ujutro prije šesti sati i svaki dan priprema potpuno novi svježi sladoled. U ponudi imaju šesnaest okusa, a za svaki okus priprema traje desetak minuta. Ponuda je dodatno obogaćena sladolednim kupovima, i mnogim napicima.

Obitelj Hasani nam je ustupila fotografiju koja prikazuje slastičarnu na dan njezina otvorenja, prije 50 godina, na istom mjestu u Nedelišću gdje je i danas. Na slici su Ilmi Hasani, i njegova braća Enver, Izet i Nuhi.

Malo je obiteljskih obrta u Nedelišću koji se mogu pohvaliti s 50 godina kontinuiranog poslovanja. Slastičarnica Centar jedno je od nezaobilaznih mjesta u Nedelišću kojim se svaki Nedelišćanec može ponositi. (nl)

Povratak na naslovnicu…