Na nedjeljnoj svetoj misi u Pušćinama, župnik i vjernici svečano su zahvalili zvonarici Mariji Novak za višegodišnje služenje kao zvonarice u Pušćinama. Naime, zvonarica Marica iz Pušćina zahvalila se na službi zvonarice u Pušćinama zbog bolesti. Tako je danas na kraju svete mise bio svečani i dirljiv oproštaj popraćem i suzama i zahvalnošću.

U ime župljana i župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća riječi zahvale je izrekla Kristin Kobal, vjeroučiteljica i tajnica župnog pastoralnog vijeća. Iza toga obratila se i zvonarica Marija i svima zahvalila. Župnik Ivan Herceg je, uz riječi zahvale, Mariji svečano uručio zahvalnicu, plaketu, cvijeće i prigodni poklon. Svi prisutni velikim pljeskom izrazili su svoju zahvalnost.

Njezina obitelj u Pušćinama je vršila službu zvonara od 1977. godine, kada je postojala samo kapelica Uzvišenja Svetoga Križa. Tu službu su vršili njezini roditelji Trojnar Franjo i Matilda. Kada je 1994. godine napravljena nova crkva u Pušćinama službu zvonarice obavljala je njezina mama Matilda, a Marija je preuzela službu zvonarice 2006. godine, naslijedivši svoju mamu.

Novi zvonar u Pušćinama je Ivan Risek iz Čakovečke ulice u Pušćinama, koji je već bio predstavljen na župnom pastoralnom i ekonomskom vijeću. On je već i do sada znao pomagati u ovoj službi. (Izvor: Župa Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…