Ovih dana u Varaždinskoj ulici u Nedelišću krenula je izgradnja nove pješačke staze zajedno sa sustavom oborinske odvodnje. Planirana trasa izgradnje je južna strana Varaždinske ulice od ulice Ognjena Price do kraja Nedelišća u smjeru Varaždina.

Navedeni projekt je prijavljen Ministarstvu poljoprivrede (mjera 7.4), te uključuje rekonstrukciju pješačkih staza u Varaždinskoj i u Čakovečkoj ulici u Nedelišću, a ukupna vrijednost radova je oko 8 milijuna kuna. Rezultati ovog natječaja još uvijek nisu poznati, međutim Općina Nedelišće, na čelu s načelnikom Darkom Dania odlučila je krenuti s izgradnjom bez obzira na rezultate. Ukoliko projekt bude odbijen, rekonstrukciju pješačke staze platit će Općina iz proračuna, a ukoliko projekt prođe, tada će biti dovoljno novca da se rekonstruiraju obje ulice s obje strane.

Općina Nedelišće je prije izgradnje novih pješačkih staza prvo rekonstruirala plinsku i vodovodnu mrežu, kako se ne bi dogodilo da se nanovo postavljene staze moraju prekopavati bagerima zbog pucanja dotrajalih cijevi, kao što je bio primjer u nekim drugim naseljima. Također, nove pješačke staze biti će izvedene opločnicima, a ne asfaltom, što također olakšava eventualne buduće radove. (nl)

Povratak na naslovnicu…