Prije nekoliko mjeseci zatvoren je restoran Lipa, u okviru vatrogasnog doma u Nedelišću, a sada u povijest odlaze i lipe po kojima je dobio naziv.

Kako nam je objasnio Zlatko Marciuš, predsjednik DVD-a Nedelišće i predsjednik općinske vatrogasne zajednice, lipe je jednostavno trebalo maknuti. “Prošle godine, prilikom jačeg vjetra, jedna od lipa se srušila u dvorište vatrogasnog doma. Pokazalo se da su i druge lipe trule iznutra. Kako se nalaze tik uz ulice, predstavljaju opasnost za sve prolaznike, ali i okolne objekte” – objasnio je Marciuš.

Danas će biti uklonjene lipe u dvorištu, a četiri na južnoj strani, koje su ugnježđene između vatrogasnog doma i električnih vodova, rušit će se u četvrtak. Najvjerojatnije će trebati prvo ukloniti električne vodove, pa je Elektra Čakovec već najavila da u četvrtak neće biti struje u ulicama Braće Radić i Grobljanska, u vremenu od 8:30 do 12:00 sati.

Kako već postoje projekti za skoru izgradnju novih garaža i pripadajućih prostorija za rad DVD-a, ovaj će prostor poprimiti nove obrise, a nakon toga, uredit će se i okoliš, te zasaditi nova stabla. (nl)

Povratak na naslovnicu…