Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania obavijestio nas je da će slijedeće godine započeti radovi na rekonstrukciji i izgradnji nasipa za obranu od poplava od visokih voda na području Općine Nedelišće.

Naime, Općina Nedelišće poslala je upit Hrvatskim vodama vezano uz pitanje nasipa Pušćine i nasipa Gornji Hrašćan.

Što se tiče nasipa Pušćine, otkupljene su sve čestice potrebne za nasip te je u tijeku provedba parcelacijskog elaborata spajanja čestica. Nakon katastraske provedbe elaborata moći će se završiti glavni projekt rekonstrukcije nasipa Pušćine (predvidivo do kraja ožujka 2018.g.). Planirana vrijednost radova na rekonstrukciji nasipa Pušćine je 15,2 milijuna kuna, a postupak nabave će se provesti krajem 2018.godine. Početak radova na rekonstrukciji nasipa očekuje se početkom 2019.godine, a predviđeno trajanje radova je 18 mjeseci.

Vezano uz nasip Gornji Hrašćan, Hrvatske vode su odgovorile da je u tijeku zemljišno knjižni ispravni postupak. Nakon postupka podnijet će se zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole (u 2019.godini). Već je izrađen glavni projekt rekonstrukcije nasipa Gornji Hrašćan, a planirana vrijednost radova iznosi 22,86 milijuna kuna. Radovi na rekonstrukciji nasipa planiraju se započeti krajem 2019.godine, a rok izvođenja radova je 18 mjeseci. (nl)

 

 

Povratak na naslovnicu…