Turistička zajednica Općine Nedelišće i Vinarija Cmrečnjak organizirali su sedmi po redu Vincekov pohod i to u subotu 21.1.2023. godine. Oko 130 sudionika prkosilo je hladnoći, vjetru i snijegu te propješačilo 14 km od Macinca do Svetog Urbana.

Na samom startu sve sudionike dočekali su metalni lončići, kuhano vino, kolači i slanine koje su pripremili vrijedni članovi udruge Maxenca iz Macinca. Pauze na pohodu napravljene su u Badličanu kod nogometnog igrališta i kod Ivana Krištofića u Svetom Urbanu, a promrzle sudionike dočekali su sa toplim vinčekom i kolačima članovi KUU Seljačka sloga Nedelišće i Ivan Krištofić.

Nakon četiri sata laganog hoda sudionici su stigli do cilja u Svetom Urbanu gdje je nakon kratkog odmora upriličena ceremonija Vincekovog u vinogradu domaćina obitelji Cmrečnjak i DVVM Vinoljubi. Nakon ceremonijala članice i članovi KUU Seljačka sloga Nedelišće usprkos hladnoći i snijegu sve prisutne počastili su plesom i pjesmom, a tamburaši Sloge svojom su svirkom zabavljali sve sudionike do dolaska autobusa za povratak u Macinec koji je za sve sudionike organizirala TZO Nedelišće.

TZO Nedelišće zahvaljuje svima na pomoći u organizaciji kao i svim sudionicima na čuvanju tradicije te nadi da će se iduće godine okupiti još veći broj štovatelja ovog lijepog običaja.

U sklopu događanja, DVVM Vinoljubi u ponedjeljak 23.1.2023. godine organizirali su Misu u crkvi Presvetog Trojstva u Nedelišću za sve vinogradare uz posvetu alata. (TZO Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…