Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania priredio je 26. lipnja prijem za Mažoretkinje Nedelišće, predvođene Vedranom Radmanić, kako bi im čestitao na sjajnim uspjesima zabilježenim u posljednja dva mjeseca. Natjecateljska sezona približila se kraju, a nedelišćanske mažoretkinje proslavile su je medaljama i peharima.

– Ponosan sam što sam bio u prilici gledati vas u Novalji na Državnom prvenstvu i spoznati koliko je lijepo biti iz Nedelišća u trenucima dok i vi nastupate pod tim imenom. Čestitam vam na lijepim uspjesima, na državnim naslovima, a posebno na kontinuitetu koji ova udruga održava. Općina će vas i dalje podupirati u radu, na to možete računati kao i sve udruge kojima pomažemo u djelovanju. Drago mi je što je veliki broj djevojčica i djevojaka u mažoretkinjama, da njegujete vlastitu vještinu u tom plesu, disciplinu, ustrajnost i bilo bi nam svima drago da tako ostane još dugo vremena. Na neki način ste postale zaštitni znak naše općine ne samo u Međimurju, nego i u Hrvatskoj. Na vas uvijek možemo računati kad su manifestacije i svečanosti u pitanju, a koje organizira Općina, no vidim da ste susretljive i prema drugim udrugama i organizacijama, što me posebno raduje jer tu i jesmo jedni za druge – poručio je Darko Dania mažoretkinjama. Uz njega čestitke je uputio i zamjenik načelnika Željko Kacun.

Vedrana Radmanić je zahvalila načelniku na prijemu, a posebno na dolasku na Državno prvenstvo jer su time, smatra, došle u prvi plan po podršci koju uživaju.

– Mi treninge održavamo u više dvorana i nadamo se da ćemo u budućnosti moći koristiti samo jednu dvoranu. Najbolji nam je Aton zbog visine dvorane, ali i svih drugih uvjeta koji su naprosto praktični, no dugo godina se već snalazimo pa ćemo se i dalje do nekih drugih uvjeta. Općini i načelniku dugujemo zahvalnost na razumijevanju koje pokazuje za naš rad. Puno nas i znamo to cijeni, a jednako tako se zna da smo uvijek otvorene za nastupe i suradnju koja proizlazi iz potreba Općine, njezine Turističke zajednice i drugih – rekla je Vedrana Radmanić, uz koju su prijemu prisustvovale i trenerice Ivana Hajdinjak i Lucija Novak.

Osvojeni naslovi

U Novalji je od 17. do 19. svibnja 2019. održano Državno prvenstvo Mažoret saveza Hrvatske na kojem su, zajedno s brojnim timovima iz cijele Hrvatske, sudjelovale i Mažoretkinje Nedelišća. Nakon napornih priprema cijele sezone, trud se isplatio te su se Nedelišćanke okitile s nekoliko medalja i kući donijele tri nova pehara.

Na prvenstvu su se predstavile s 4 natjecateljska sastava (mlađe kadetkinje, starije kadetkinje, juniorke i seniorke) u 8 natjecateljskih kategorijate s ukupno preko 70 mažoretkinja, čime su bile jedne od najbrojnijih grupa na natjecanju.

Rezultatima su i više nego zadovoljne, a upravo su na ovom državnom prvenstvu postigle najbolji uspjeh ikad. Starije kadetkinje su u kategoriji štap osvojile srebro, kao i juniorke koje su se okitile s dva srebra i u pomponima i u kategoriji štap. Četvrtu medalju i to brončanu osvojile su Lara Šafarić i Rea Novak u kategoriji juniorke duo. Osim medalja, ostali rezultati su također odlični pa je tako seniorka Hana Novak u solo kategoriji osvojila četvrto mjesto, seniorke Tena Treska i Martina Železnjak bile su pete u duo kategoriji, a mlađim kadetkinjama u pomponima i seniorkama u kategoriji štap medalja je izmakla za dlaku te su bile odlične četvrte.

Za mažoretkinje nema predaha pa tako najavljuju svoje pripreme za brojne nastupe i putovanja koji slijede tijekom ljeta i 7. mažoret kamp od 26. do 30. kolovoza 2019.

(Općina Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…