Mažoretkinje Nedelišća puno parom nastavljaju s provedbom svog prvog EU projekta pod nazivom “Plesom se pokreni, zdravlje na bolje okreni!”. Tijekom veljače i ožujka održana su čak tri ciklusa radionica različitog karaktera – edukativnog, plesnog i sportskog. Sve su radionice bile besplatne i dostupne za djecu i mlade od 4 do 25 godina.

Edukativna radionica za trenere i asistente, koja se održala krajem veljače, bila je namijenjena mladim trenerima i njihovim asistentima iz područja sporta i kulture koji su imali prilike čuti iskustva i trenerske savjete iz dva aspekta – kineziološkog i plesnog, odnosno iz aspekta vođenja sportskih i plesnih grupa. Radionica se održala u dva termina – prvi dan voditelj je bio Darko Varga, kineziolog, učitelj i košarkaški trener, a drugi dan Virna Hošnjak, plesna pedagoginja, plesačica i voditeljica PS Korak. Na radionicama je sudjelovalo 25 trenerica i asistentica iz različitih plesnih udruga s područja Međimurja.

Nakon edukativne, slijedila je plesna radionica na kojoj su se sudionici upoznali s popularnim plesnim stilom – jazz-om. Radionicu je vodila akademska plesačica i plesna pedagoginja Antonia Šimurina. Kroz tri termina radionica prilagođenih djeci različitog dobnog uzrasta izmijenilo se više od 60 sudionika iz cijelog Međimurja. Na svakoj radionici učila se i plesala drugačija koreografija, a svi su nas sudionici iznenadili svojom energijom, željom za učenjem novih plesnih oblika i osjećajem za ritam.

Za kraj zime organizirana je i jedna sportska radionica – ovog puta gimnastička! Radionica se odvijala u tri termina za djecu različitog dobnog uzrasta u gimnastičkoj dvorani NGC Aton u Nedelišću. Voditeljica je za sve tri skupine bila izvrsna domaća gimnastičarka Tijana Korent koja je nesebično prenijela svoje znanje i iskustvo mlađim generacijama, i to na čak više od 70 sudionika.

Pokazalo se da su sva tri ciklusa radionica bila pun pogodak na kojima je sudjelovalo mnoštvo djece i mladih s područja Općine Nedelišće, ali i okolnih općina, a osobito nas veseli što su se projektu priključile i druge županijske udruge – Mažoretkinje Male Subotice, Murskog Središća, Kotoribe, Gornjeg Mihaljevca te članovi PS Korak. Veselimo se što djeci i mladima s područja Općine Nedelišće možemo pružiti priliku za sudjelovanjem na radionicama koje se do sad po prvi puta održavaju u Međimurju te da mogu učiti i upijati znanje od vrlo iskusnih i stručnih voditelja. Na ovaj način mlade potičemo da se uključe u aktivnosti različitog karaktera, izađu izvan svojih okvira te postanu aktivni članovi lokalne zajednice. (vr)

Povratak na naslovnicu…