S danom 30.6.2021. istekao je rok za prijavu klubova za natjecanje u 4. NL Čakovec – Varaždin u sezoni 2021./2022. Od međimurskih klubova koji se trenutno natječu u ovoj ligi prijavili su se jedino NK Mladost Prelog i NK Dinamo Domašinec. Sukladno članku 35. Propozicija o natjecanju 4. NL ČK – VŽ, liga se može popuniti klubovima iz županijskih liga, zaključno s 5. mjestom na ljestvici županijske lige. Međutim iz 1. Županijske lige MNS, nijedan klub od 5 vodećih klubova nije se prijavio za natjecanje u 4. NL ČK-VŽ.

Također, klubovi 4. NL i 5 vodećih klubova 1. Županijske lige potpisali su zajednički sporazum da se neće prijaviti za natjecanje u 4. NL.

Rezultat je to neuspješnih trogodišnjih razgovora, napora, isticanja nezadovoljstva i zamolbi prema MNS-u da se osmisli drukčiji sustav natjecanja.

Po ovome bi se moglo zaključiti da je završeno natjecanje 4. NL Čakovec – Varaždin u ovom formatu!? Sukladno propozicijama i obzirom da je istekao rok za prijavu, ne postoji više nikakva mogućnost da se prijavi ijedan međimurski klub za ovu ligu.

Predstoji odluka Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza kako će se organizirati natjecanje u sezoni 2021./2022. u međimurskim ligama. (nl)

Povratak na naslovnicu…