U mjesecu prosincu, 2017. godine u Nedelišću je održan Okrugli stol poduzetnika Općine Nedelišće, o čemu smo već pisali na ovom portalu. Jedna od ideja, koju je tada iznio poduzetnik Saša Gašparlin, dobila je svoj nastavak.

Problematiku poslovanja MESAP-a ponovno je aktualizirao županijski vijećnik mr.sc. Franjo Cimerman. Uputio je pitanje županu Matiji Posavcu u sklopu aktualnog sata Županijske skupštine, a pitanje prenosimo u cijelosti: “Na nedavno održanom skupu poduzetnika Općine Nedelišće, gdje je bilo prisutno više od 20 najvećih poduzetnika u općini, intenzivno se raspravljalo o problematici MESAP-a. Svi prisutni poduzetnici složili su se da MESAP u ovakvom obliku nimalo ne pomaže poduzetništvu, a sve što se u njemu trenutno održava, može se bez problema održavati u obližnoj dvorani Atona ili školskoj dvorani.

Od potencijalnih rješenja, gotovo svi poduzetnici su se složili s idejom da se MESAP pretvori u poduzetnički inkubator šireg tipa. Jedini inkubator u Međimurju je onaj u TICM-u, i strogo je informatičko-multimedijalnog tipa, a također je popunjen do kraja. Kako se sajamska dvorana može pretvoriti u inkubator može se svakodnevno pogledati u Zagrebačkom velesajmu, u paviljonu 12.

Predlažem da se napravi barem kratka studija izvodljivosti i procjena troškova, te da se provede šifra rasprava o ovakvom ili potpuno drugačijem rješenju za MESAP” zaključio je Cimerman.

Na pitanje vijećnika odgovorio je župan Međimurske Županije, Matija Posavec: “MESAP je trenutno na jednom zaposlenom i ima kredite iz ranijih godina. Mi u proračunu za MESAP moramo osiguravati 800 000 kuna godišnje, za dva kredita koji završavaju 2020. godine. Spreman sam razgovarati o ovoj ideji koja mi se sviđa, jer smatram da MESAP kao institucija i kao dvorana ima puno veći potencijal nego nekoliko koncerata godišnje ili veselica koje se tamo održavaju. I naravno sajmovi – nek bude svačija procjena da li imaju ili nemaju smisla, sad jesenski, sad proljetni, sad božićni… Inicijativa poduzetnika Općine Nedelišće neka mi dođe u pismenom obliku i onda sam spreman sjesti i razgovarati o tome.” (nl)

U nastavku su dvije fotografije kako izgleda inkubator napravljen u paviljonu 12. Zagrebačkog velesajma (snimio Franjo Cimerman):

 

Povratak na naslovnicu…