Iako je jedno od manjih naselja Općine, u Trnovcu aktivno djeluje više vrlo vrijednih udruga – Udruga žena Trnovec, DVD Trnovec, a jako je uspješan i nogometni klub. U izgradnji sportskog doma Trnovec prije gotovo 40 godina sudjelovali su svi mještani naselja, a dom je postao središte okupljanja. U nogometnom klubu Trnovec igraju pretežito domaći igrači te su ove godine osigurali plasman u višu ligu što Općini daje dodatan poticaj da krene u revitalizaciju sportskog doma i igrališta Trnovec.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je bespovratna sredstva u iznosu od 50 tisuća eura za obnovu sportskog doma Trnovec, omogućavajući tako početak procesa revitalizacije ovog važnog sportskog objekta.

Jedan od ključnih koraka u planiranoj obnovi je energetska obnova, koja će obuhvatiti kako vanjsko tako i unutarnje uređenje. Zamjena stolarije i obnova fasade od važnog je značaja za poboljšanje energetske učinkovitosti i estetskog izgleda sportskog doma Trnovec. “Izgrađen 1985. godine, sportski dom će u svom novom ruhu zaživjeti na svoju 40. godišnjicu, 2025. godine”, izjavio je načelnik Novak, naglašavajući važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu. (on)

Povratak na naslovnicu…