Najuspješniji projekt Mažoretkinja Nedelišća – Mažoret kamp Nedelišće 2019. – održan je po sedmi put, a sudjelovalo je preko 130 djevojčica s područja općine Nedelišće, ali i cijelog Međimurja, što je najviše do sad. Radi se o najvećem mažoret kampu ovakvog tipa u Hrvatskoj koji je održan u Nedelišću na MESAP-u sedmu godinu zaredom posljednji tjedan kolovoza, od 26. do 30. kolovoza. Projekt su financijski i ove godine poduprle Općina Nedelišće i Međimurska županija.

Sudionice kampa su većim dijelom članice Mažoretkinja Nedelišća, no čak trideset posto su djevojčice koje dolaze samo na mažoret kamp te tako provode kvalitetno vrijeme krajem ljeta uz mažoret aktivnosti. Preko 130 djevojčica i djevojaka, u dobi od 4 godina starosti, je bilo podijeljeno u sedam grupa koje su vodile educirane trenerice Petra Mesarić, Lucija Novak, Blanka Šipek, Kristina Bacinger i odgojiteljica Ida Topolnjak te seniorke Aleksandra Toplek i Tena Treska. Asistirale su im članice seniorskog sastava Mažoretkinja Nedelišća, a koje su pomagale i kod okrijepe za polaznice kampa te u kompletnoj organizaciji.

U 5 zabavnih dana sudionice kampa su naučile ili nadogradile vještine mažoret plesa i vrtnje sa štapom, uz puno rekreacije, plesa, ali i timskih igara što je zasigurno svim sudionicama uljepšalo završetak ljetnih praznika. Kako bi djevojčice prezentirale naučeno, posljednji dan kampa održana je kratka prezentacija za najbliže. Sve sudionice su dobile majicu, fotografiju te diplomu za uspješan završetak kampa.

Nakon kolovoza prepunog nastupa i putovanja, po završetku kampa Mažoretkinje Nedelišća kreću sa svojim redovnim aktivnostima, treninzima i nastupima, a primat će i nove članice koje žele biti dio velike zelene mažoret obitelji. Do kraja rujna traju upisi za nove članice Mažoretkinja Nedelišća starosti od 4 godine na dalje (mažoret vrtić, dječji sastav, mlađe kadetkinje, starije kadetkinje, juniorke i seniorke). Svi zainteresirani za upis mogu se javiti na 098/9323599 (Vedrana), 099/5743527 (Ivana) ili u inbox Facebook profila Mažoretkinje Nedelišća. (vr)

 

Povratak na naslovnicu…