U nedjelju 17. rujna 2023. u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Nedelišću svečano je služena sveta misa za početak nove školske godine. Misu je služio župnik vlč. Ivan Herceg u zajedništvu sa župnim vikarom vlč. Andrijom Botkovićem. Pjevanje je animirao župni dječji zbor, a čitanja su imali roditelji, učitelji, učenici i studenti.

Na početku svete mise je bila svečana procesija u kojoj su sudjelovali učenici prvih razreda. Na kraju svete mise je bio posebni blagoslov za djecu i blagoslov školskih torbi.

Današnja sveta misna čitanja potiču nas na praštanje, te je župnik naglasio da smo među prvim riječima u Osnovnoj školi naučili: molim, hvala, izvoli, oprosti! U molitvi Oče naš, također molimo: „otpusti nam duge naše, kako i mi otpuštamo dužnicima našim“. Opraštanjem bližnjima i mi dobivamo oproštenje, ali i mir u srcu, čak i bolje duhovno i tjelesno zdravlje.

Na početku svake školske godine važno je moliti snagu Duha Svetoga, da nas vodi Duh Božji, zaključio je župnik. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje sa učiteljima. (Tekst: Župa Nedelišće, foto: Miroslav Horvat)

Povratak na naslovnicu…