Ovaj tjedan Župa Nedelišće je hodočastila u Sarajevo i Međugorje. Najviše vremena proveli su u Međugorju, ali posjetili su i ostala mjesta. U nastavku donosimo njihov prikaz puta.

“Prvi dan smo u Sarajevu imali svetu misu, poslije odlazak na Vrelo Bosne i kraći razgled Sarajeva. Drugi dan je bio razgled Sarajeva uz lokalnog vodiča: Baščaršija, Gazi Husrefbegova džamija, Gradska vijećnica, Katedrala, Kazandžijska ulica, Saborna crkva, Principov most… Poslije smo nastavili put prema Mostaru uz zaustavljanja, posebno u Jablanici.

Razgledali smo Mostar, bili smo na starom mostu i vidjeli skok sa mosta. U Mostaru smo imali misu u župi sv. Mateja apostola.

Vrhunac našeg hodočašća je bilo Međugorje – odlazak na podbrdo, jedno od najpoznatijih hodočasničkih mjesta na svijetu.

Imali smo i izlet do Bune Blagaj, izvora rijeke Bune koja se ulijeva u Neretvu, sa prekrasnom tekijom. Išli smo i na degustaciju vina u poznati podrum Andrija kod Čitluka. Uslijedio je večernji program u Međugorju sa svetom misom.

U četvrtak je bio odlazak na Križevac uz pobožnost križnog puta. Poslije je bio posjet poznatim slapovima Kravica i Etno Selu Herceg. Večernji program sa svetom misom bio je u svetištu.

U petak je bio odlazak iz Međugorja te posjet Širokom Brijegu, najvećoj i najpoznatijoj crkvi Hercegovine s poznatom gimnazijom. U Širokom brijegu na kraju II. svjetskog rata desilo se poznato mučeništvo 30 fratara. Kratko smo se zaustavili u Jajcu i u večernjim satima vratili kući.” (Župa Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…