Članice juniorskog i seniorskog sastava Mažoretkinja Nedelišća su se nedavno vratile sa šestodnevne turneje po jugu Hrvatske gdje su boravile od 14. do 19. listopada 2021. Mažoretkinje su posjetile Split, Šibenik i Dubrovnik u kojem su i boravile.

U Dubrovniku su imale priliku obići cijeli grad s okolicom pa su tako obišle zidine, Stradun, Srđ, a brodom posjetile Lokrum i Cavtat. Najvažnije u cijelom boravku tamo, u Dubrovniku su zajedno s mažoretkinjama iz Pule, Daruvara, Krašića i Krka te puhačkim orkestrom iz Čabra priredile defile kroz grad pred mnogobrojnim turistima kojih ima još uvijek puno i to iz cijelog svijeta.

Nedelišćanke su tako nakon dugo vremena ponovno plesom i osmijesima, u prepoznatljivim zelenim odorama, promovirale Međimurje i Nedelišće. Curama je nastup u starogradskoj jezgri Dubrovnika bio jedan od najljepših u životu, prvenstveno zbog predivne atmosfere, publike i idilične kulise zidina, ali i zbog činjenice da već dulje vrijeme nije bilo ovakvih nastupa zbog kojih se cure i bave mažoret plesom. (Vedrana Radmanić)

Povratak na naslovnicu…