Jedanaestu godinu zaredom, prošli tjedan održan je najpoznatiji ljetni projekt Mažoretkinja Nedelišća – 11. Mažoret kamp Nedelišće 2023. Stotinjak polaznica, početnica i iskusnih mažoretkinja, uz podršku 20 članica organizacijskog tima, uživalo je u 5 dana mažoret kampa koji je održan uz potporu Općine Nedelišće i Međimurske županije.

Mažoret kamp Nedelišće 2023. se održavao od 28. kolovoza do 01. rujna 2023. godine, a sudjelovalo je preko 100 djevojčica s područja Općine Nedelišće, ali i drugih dijelova Međimurja. Kamp se pet dana zaredom održavao na prostorima MESAP-a u Nedelišću kojem zahvaljuju na dugogodišnjoj suradnji.

Šezdesetak posto polaznica kampa su postojeće članice Udruge, no preostalih četrdeset posto su početnice koje su prošli tjedan napravile svoje prve mažoret korake. Sve su polaznice prvi dan kampa dobile prepoznatljive narančaste majice te su ovisno o dobi bile podijeljene u šest grupa, od kojih su dvije bile početničke grupe, a četiri grupe sastavljene od postojećih mažoretkinja. Za organizaciju i provedbu kampa bila je zadužena „ekipa u plavom“, odnosno trenerice i vodstvo udruge te iskusne mažoretkinje seniorskog sastava koje su se brinule da sve funkcionira kako treba.

U pet dana trajanja mažoret kampa polaznice su zavirile u mažoret svijet, naučile kako vrtjeti štap, napravile prve mažoret korake ili pak usavršile i nadogradile svoje postojeće vještine te se dobro zabavile uz puno plesa, timskih igara i dječjih osmijeha.

Kako bi djevojčice prezentirale naučeno, posljednji dan kampa održan je kratki program u kojem su se sve grupe predstavile svojom koreografijom. Na kraju programa svaka je polaznica dobila fotografiju i priznanje za uspješan završetak kampa.

Nakon mažoret kampa Mažoretkinje Nedelišća planiraju još nekoliko jesenskih nastupa i putovanja, a potom kreću u novu sezonu pa ovim putem pozivaju sve zainteresirane djevojčice i djevojke starosti od 4 godine na dalje da se pridruže njihovoj zelenoj obitelji i svojim osmijehom predstavljaju Općinu Nedelišće i Međimurje. Upisi za nove članice Mažoretkinja Nedelišća traju do kraja rujna, a svi zainteresirani za upis mogu se javiti na e-mail [email protected], kontakt 098/9323599 (Vedrana) ili u inbox Facebook profila Mažoretkinje Nedelišća.

Povratak na naslovnicu…