U Puntu, na otoku Krku, je proteklog vikenda 19.-21.05.2023. održano Državno prvenstvo mažoretkinja Mažoret saveza Hrvatske. Mažoretkinje Nedelišća su se ponovno okitile s nekoliko novih medalja, što je za njih već postala tradicija. Ekipa Nedelišćanki brojila je 60 mažoretkinja, trenera i ostalih članova tima koji se brinuo za tri natjecateljska sastava, kadetkinje, juniorke i seniorke.

Državno prvenstvo započelo je u petak svečanim otvaranjem u kojem su sudjelovali svi dobni sastavi mažoretkinja iz 15 gradova i općina iz cijele Hrvatske, ali i nekoliko inozemnih timova s obzirom da je paralelno održan i Kup nacija. Neposredno prije otvaranja, za sve okupljene svoj koncert je održao i Puhački orkestar općine Nedelišće koji je na poziv Mažoret saveza Hrvatske i Mažoretkinja Nedelišća doputovao u Punat.

Mažoretkinje Nedelišća natjecale su se u 7 kategorija, a u 3 osvojile medalju. Kadetkinje su na državnom prvenstvu u kategoriji sa štapom osvojile peto mjesto kao i seniorke, dok su juniorke bile šeste. Na Kupu nacija kadetkinje su u kategoriji štap osvojile brončanu medalju, a juniorke su na državnom prvenstvu s pomponima uzele srebro. Odlična seniorska solerica Uma Kirić zauzela je visoko 4. mjesto, a uhodani juniorski duo Nike Podvezanec i Anje Šnajcer osvojio je zlato!

Za financijsku realizaciju državnog prvenstva Mažoretkinje Nedelišća zahvaljuju roditeljima, zatim Općini Nedelišće te sponzorima Centrometal d.o.o., Bernarda d.o.o., Motoreni d.o.o. i Konplast d.o.o.

Cure će nakon intenzivnog razdoblja malo predahnuti te polako sezonu privesti kraju kroz još nekoliko nastupa. Zatim slijedi ljeto u kojem ih očekuje jedna zanimljiva turneja te tradicionalni ljetni mažoret kamp kroz koji se mogu mažoretkinjama pridružiti sve zainteresirane djevojčice početnice. No, o tome nekom drugom prilikom. (vr)

Povratak na naslovnicu…