Spomenka Marciuš rođena je u Macincu, a živi u Nedelišću. Amaterski se bavi slikanjem, crtanjem, oslikavanjem stakla i kišobrana, izradom nakita te pisanjem poezije i proze. Članica je Likovnog udruženja Čakovec. Koristi slikarske tehnike acrylic, gvaš, tempera, ulje i akvarel. Članica je Matice Hrvatske i Međimurske grude, a rado se odaziva kao donatorica radova za potrebite.

Radove je izlagala u rodnom Macincu, zatim u Dunjkovcu, Nedelišću, Gornjem Mihaljevcu, Črečanu i Malom Mihaljevcu. U Čakovcu je izlagala tri puta. Na četvrtoj izložbi u Zgradi Scheier u Čakovcu izloženi su njeni likovni radovi izrađeni jedinstvenom tehnikom kolaža od kukuruzne komušine- luščija. Komušinu je obojila te oblikovala u skladne kolorističke slike/kolaže. Ova tehnika kolaža jedinstvena je u svijetu, a potaknuta je bogatom tradicijom izrade cekera od komušina u Međimurju.

Naziv ove odlično posjećene izložbe je Snaga boja. Autorica izložbe naslovila ju je tako jer joj boje na poseban način daju snagu u teškim životnim razdobljima, uz njih, u umjetničkom zanosu, zaboravlja na svoje brige i probleme. Radeći bojama prepušta se svojim sjećanjima, vizualnim proživljenim dojmovima koje pretvara u materijaliziranu sliku.

Ne krijući svoje oduševljenje likovnim radovima, posjetitelje je uvodno pozdravio načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak. O autoričinom stvaralaštvu i tehnici govorio je predsjednik Likovne udruge Čakovec Toni Fažon. Una Strbad, od jeseni polaznica Glazbene škole Varaždin, posjetitelje je glazbom uvela u razgled izložbe. (općina nedelišće)

Povratak na naslovnicu…