Pjevački zbor Josip Vrhovski Nedelišće sudjelovao je na četvrtom po redu Natjecanju zborova i vokalnih sastava u okviru Festivala glazbe Zagreb, koje se održalo online 20. i 21.11.2021.
Na temelju poslanih snimaka zbor je bio raspoređen u dvije kategorije: kategorija A-zborovi, i kategorija B-folklor. U obje kategorije zbor je osvojio srebrne plakete.

Na natjecanje je pristiglo mnoštvo kvalitetnih snimki te je Stručni ocjenjivački sud, u čijem su sastavu bili Goran Jerković, Robert Homen, Luka Vukšić i Zdravko Šljivac, imao težak zadatak odabrati najbolje u pojedinim kategorijama.

Pjevački zbor Josip Vrhovski još jednom je potvrdio visok nivo izvođenja i sama ljubav prema zborskoj glazbi tjera zboraše da ustraju u ovim zahtjevnim vremenima. Gotovo nemogući uvjeti, u kojima se već skoro dvije godine nalaze amaterski ansambli, uzrokuju velike probleme u redovnom radu pa i opstanku istih.

Unatoč tome, zbor ima veliku snagu volje i želju za radom te će se i dalje prezentirati u najboljem svjetlu, bilo uživo ili online. Čestitke svim zborašima i dirigentu Branimiru Magdaleniću na osvojenim srebrnim plaketana! (fb Pjevački zbor Josip Vrhovski Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…