Nakon nepovoljnih vremenskih uvjeta kroz cijeli tjedan, u nedjelju, 08.09., vrijeme je izdržalo i uspješno je održana još jedna jesenska biciklijada „Stazama općine Nedelišće“.  Okupilo se 230 biciklista, svih dobi, iz cijelog Međimurja, ali i s područja Varaždinske i Zagrebačke županije, koji su u 10,00 sati startali iz Lovačkog doma u Nedelišću. Na raspolaganju su im bile dvije trase: kraća u duljini 22 i dulja duga 36 kilometra.

Prilikom upisa Turistička zajednica Općine Nedelišće za svakog je sudionika pripremila i mali poklon iznenađenja; magnetić u obliku bicikla, naravno. Tako da su svi sa sobom ponijeli mali znak pažnje i podsjetnik na održanu biciklijadu.

Prvo osvježenje biciklisti su potražili na ribnjaku u Črečanu gdje je domaćin bio OPG Kirić, a drugo u Pušćinama u prostorijama Nogometnog kluba gdje su sve sudionike primile članice Udruge žena Pušćine. Vrijedne članice Udruge svim su sudionicima podijelile sokove i jabuke sponzora Agromeđimurje d.d., ali i sve iznenadile svježe pripremljenim domaćim klipićima i kavom. Osim navedenih punktova za okrepu, po prvi put odmoriti se moglo i na novouređenim cikloturističkim odmorištima oko „Čige“ u Slakovcu i uz „Staru kovačnicu“ u Gornjem Hrašćanu. Kovačnica je bila otvorena tako da su svi zainteresirani mogli zaviriti i u njezinu unutrašnjost.

Nakon sat i pol prvi sudionici pristizali su natrag u Lovački dom gdje je tradicionalno poslužen lovački grah koji su pripremili članovi Lovačkog društva „Fazan“. Za evidentiranje sudionika i podjelu okrjepe na punktovima pobrinule su se članice „Udruge mažoretkinja Nedelišća“, dok su članovi KUU „Seljačka sloga“ bili zaduženi za tehničku podršku. Kroz dulju stazu bicikliste su predvodili članovi Biciklističkog kluba „Mura Avantura“, dok je kraću vodio zamjenik načelnika Općine Nedelišće Nikola Novak.

Dobrovoljni vatrogasci iz društava Nedelišće, Gornji Kuršanec, Gornji Hrašćan, Pušćine i Macinec olakšali su posao Prometnoj policiji i brinuli o sigurnom prelasku preko frekventnih prometnica, dok je poduzeće Chaky d.o.o. i ovog puta bilo dežurno i interveniralo u slučaju kvara na biciklima.

Turistička zajednica Općine Nedelišće zahvaljuje svima na podršci i pomoći, te poziva sve sudionike da im se pridruže i sljedeće godine!

(tz nedelisce)

Povratak na naslovnicu…