U subotu, 01. lipnja 2019. godine održani su 13. po redu Sportski susreti udruga žena Općine Nedelišće. Ove godine, zadužene za igre i dobru zabavu bile su članice UŽ Nedelišće. Na sportskim terenima u Grabanicama osmislile su i pripremile zanimljive natjecateljske discipline u kojima su se mogle snaći sve prijavljene ekipe. Pikado, bacanje loptice u koš, vođenje lopte metlom, bacanje kolutova, viseča kuglana i nošenje jajeta u žlici bile su ženama izazov za pokazivanje brzine i spretnosti.
Predsjednica UŽ Nedelišće Dušanka Medved prvo je svima poželjela dobrodošlicu i puno uspjeha u igrama, a potom je dala riječ načelniku općine Darku Daniji. On je naglasio da su žene pokretači i nosioci mnogobrojnih manifestacija, pozdravio prisutne i svima poželio fer i korektnu borbu, te da najbolja ekipa pobijedi. Sudjelovale su slijedeće ekipe udruga žena: Trnovec, Črečan, Gornji Hraščan, Pretetinec, Dunjkovec, Slakovec, Pušćine, Gornji Kuršanec, Macinec i Nedelišće.
Natjecanja su se odvijala u vedrom raspoloženju i pod budnom paskom vrlo korektnih sudaca koji su mjerili i zapisivali rezultate. Nakon odrađenih svih disciplina, zbrojeni su bodovi i utvrđene pobjednice. Zasluženo, prvo mjesto, zlatnu medalju i pehar, osvojila je ekipa UŽ Dunjkovec. Odlične, druge, bile su članice UŽ Pretetinec kojima je pripao srebrni pehar i medalja. Veliko veselje bilo je i u redovima ekipe UŽ Pušćine koje su izborile treće mjesto i srebrni pehar i medalju. Domaćice su bile odlične. Budno su pazile da nikome ništa ne fali, svugdje prisutne. Pripremile su lijepe tombolske zgoditke, sve počastile finim domaćim kolačima, jelom i pilom. Druženje je nastavljeno uz glazbu, pjesmu i ples, što nama ženama uvijek dobro dođe za rasterećenje od raznih obaveza i punjenje baterija. Susreti su održani pod pokroviteljstvom Općine Nedelišće.

(bg)

Povratak na naslovnicu…