Udruga žena Slakovec ove je nedjelje organizirala jubilarno – peto „Majuško španceraje“.

U ime udruge žena Slakovec sve okupljene pozdravila je predsjednica Ivanka Novak koja je svima poželjela dobrodošlicu, a ispred općine Nedelišće prisutnima se obratio načelnik Darko Dania i ujedno otvorio ovogodišnje Majuško španceraje.

Prekrasno nedjeljno popodne mnogi su iskoristili za rekreaciju stoga ne čudi da je nekoliko stotina ljudi krenulo put slakovske šetnice. Špancirali su se svi: mali i veliki, ljubitelji prirode i rekreacije, a veseli i činjenica da se svake godine odazove sve veći broj članova raznih udruga, kako s područja općine Nedelišće, tako i šire.

Staza kojom se prolazilo nije zahtjevna i velikim djelom ona se proteže kroz prohodnu šumu, a uz obilježenu stazu nalaze se klupe gdje su šetači mogli predahnuti i uživati u zvucima i mirisima prirode.

Start i cilj organiziran je u centru Slakovca kod Vatrogasnog doma, a sve sudionike na samom startu dočekale su vrijedne članice Udruge žena svojim tradicionalnim domaćim kolačima.

Manifestacija se održala na Majčin dan pa je priređen i kratki program u tom povodu. Nastupio je Dječji pjevački zbor Josip Vrhovski i KUD Sveta Jelena iz Šenkovca. (tzn)