U proteklih nekoliko mjeseci Mažoretkinje Nedelišća su organizirale niz plesnih, edukativnih i kreativnih radionica za djecu i mlade u okviru EU projekta “Plesom se pokreni, zdravlje na bolje okreni!” koji je financiran sredstvima Europske unije u okviru programa Europske snage solidarnosti.

Tijekom ljetnih i jesenskih mjeseci održano je ukupno šest besplatnih radionica za djecu i mlade u dobi od 4 do 25 godina, i to redom: Salsa radionica, Folklorna radionica, Terapija plesom i pokretom, Radionica o volontiranju, Zaplešimo jive, Twirling radionica i Kreativna mažoret igraonica. Radionice su vodile iskusne trenerice Udruge uz pomoć vanjskih suradnika i vrhunskih hrvatskih plesačica poput Petre Jeričević i Nataše Pavićević koje su sudionicima radionica prenijele svoje znanje i tako pružile svima jedinstveno iskustvo! Na svim radionicama sudjelovalo je ukupno oko 200 sudionika što dokazuje veliku zainteresiranost djece za ovakvim tipom događanja na području Općine Nedelišće.

Za sam kraj provedbe projekta Mažoretkinje Nedelišća organiziraju Završnu manifestaciju koja će se održati u nedjelju, 27.11.2022. s početkom u 15 sati u sportskoj dvorani OŠ Nedelišće. Bit će to prava mala plesna rapsodija na kojoj će se prezentirati sve organizirane radionice i njihovi voditelji, a u pripremi je i točka iznenađenja za sam kraj programa. Osim plesa, na manifestaciji će se prezentirati i slikovnica pod nazivom “Rosa u svijetu plesa” koja je izrađena u okviru projekta, a autori slikovnice su same članice Udruge mažoretkinja Nedelišća.

Kako se Rosa snašla u svijetu plesa zajedno s plesačima i voditeljima radionica možete saznati na Završnoj manifestaciji projekta “Plesom se pokreni, zdravlje na bolje okreni!” u nedjelju, 27. studenog. (Ivana Hajdinjak)

Povratak na naslovnicu…