Općina Nedelišće raspisala je natječaj za stipendiradnje studenata. Općina stipendira studente koji se školuju na javnim sveučilišnim i stručnim studijima, odnosno javnim preddiplomskim studijima i diplomskim studijima u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, ali ne i studije u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji. Također ne stipendira studente koji pohađaju bilo koju vrstu studija u sklopu privatnih učilišta.

Za akademsku godinu 2021./2022. Općina Nedelišće dodijeliti će stipendije po dvije osnove: uspjeha u srednjoj školi ili na studiju, i socijalno-imovinskog statusa. Stipendija Općine Nedelišće dodjeljuje se na vrijeme do završetka redovitog obrazovanja i to za 10 mjeseci u akademskoj godini.

Kriteriji za dodjelu stipendije Općine Nedelišće prema uspjehu su: uspjeh u srednjoj školi ili na studiju, sudjelovanje na učeničkim natjecanjima za studente prve godine, izbor između tri najbolja sportaša godine Općine Nedelišće, u posljednje dvije godine, sportaš Županije ili Republike Hrvatske u posljednje dvije godine, rektorova i dekanova nagrada i deficitarna zanimanja.

Na prijedlog Odbora za društvene djelatnosti i stipendiranje studenata, načelnik Općine Nedelišće posebnom odlukom utvrditi će deficitarna zanimanja.

Kriteriji za dodjelu stipendije Općine Nedelišće prema socijalno-imovinskom statusu su: socijalno-imovinski status, djeca bez roditelja, djeca poginulih ili nestalih branitelja, i član obitelji koji redovito studira.

Zamolbe za dodjelu stipendije dostavljaju se u roku od 15 dana od dana objave obavijesti, unosom u web obrazac na službenoj Internet stranici Općine Nedelišće koja glasi www.nedelisce.hr ili poštom/osobno na adresu: Općina Nedelišće, M. Tita 1, 40305 Nedelišće. Zamolbe se dostavljaju uz obrazac prijave na natječaj za dodjelu studentskih stipendija Općine Nedelišće.

Mjesečni iznos stipendija: za studij u Republici Hrvatskoj 800,00 kuna, te za studij u inozemstvu 1 000,00 kuna.

Nakon završetka redovitog školovanja stipendist je dužan vratiti iznos primljene stipendije ovisno o ostvarenom prosjeku ocjena tijekom školovanja, a sukladno odredbama Pravilnika o stipendiranju studenata. Više informacija na www.nedelisce.hr. (nl)

Povratak na naslovnicu…