Općina Nedelišće obavještava sve poljoprivrednike o produženju roka za Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi za 2023. godinu. Rok za prijavu produžen je do 29.12.2023. kako bismo omogućili svim zainteresiranima dovoljno vremena za sudjelovanje.

Ova potpora prvenstveno je namijenjena poljoprivrednicima iz konvencionalne proizvodnje, kako bi ih se potaknulo na korištenje sredstava i repromaterijala koji se uobičajeno koriste u ekološkoj poljoprivredi. Dakle za prijavu na Javni poziv nije nužno da poljoprivrednici budu u certificiranoj ekološkoj poljoprivredi.

Potpora obuhvaća troškove ekoloških zaštitnih sredstava, sjemena, rasadnog materijala, ekoloških gnojiva, mikrobioloških gnojiva, poboljšivača tla i biostimulatora, sve u skladu s najvišim ekološkim standardima EU. Iznos potpore iznosi do 80% ukupnih troškova, s maksimalnom svotom od 500 € po korisniku godišnje.

Javni poziv ostaje otvoren, a sve potrebne informacije, kao i sam obrazac za prijavu, možete pronaći na: https://nedelisce.hr/hr/component/content/article/49-obavijesti/1024-javni-poziv-za-dodjelu-potpora-male-vrijednosti-u-poljoprivredi-opcine-nedelisce-u-2023-godini?Itemid=102

Svi zainteresirani pozvani su iskoristiti ovu priliku i javiti se za potporu.

Povratak na naslovnicu…