Dana 13. srpnja 2023 zabilježeni su nepovoljni vremenski uvjeti i tuča na području Općine Nedelišće. Prema dostupnim informacijama došlo je do šteta na pojedinim ratarskim, povrtlarskim i voćarskim kulturama koje bi se mogle značajno odraziti na visinu prinosa.

Radi sagledavanja i utvrđivanja mogućih šteta od posljedica nepovoljnih vremenskih uvjeta Općina moli građane da im informativno dostave vaše viđenje stanja pojedinih ratarskih, povrtlarskih i voćarskih kultura u vašem vlasništvu, odnosno da li procjenjujete da je šteta na Vašim kulturama veća od 30 %.

Navedeni podaci ne smatraju se prijavom štete od elementarne nepogode, koja slijedi po možebitnom proglašenju.

Potrebno je dostaviti: podatke o vlasniku, podatke o površini i vrsti kulture zahvaćene tučom, procijenjenu štetu u postotku, moguće fotografije stanja. VAŠU INFORMACIJU O STANJU KULTURA – prvo priopćenje, možete dostaviti na mail: [email protected] ili osobno u prostorije Općine Nedelišće, Maršala Tita 1 Nedelišće.

Kako bi informaciju o stanju kultura mogli dostaviti Povjerenstvu za procjenu štete od prirodnih nepogoda na području MŽ, vaše prvo priopćenje dostavite zaključno s 21. srpnja 2023. do 12,00 sati. Obrazac za prijavu štete PN možete dobiti u Općini Nedelišće ili klikom na poveznicu – https://nedelisce.hr/nextcloud/index.php/s/frjKZKZraArCEii/download .

Ovjerenu prijavu možete dostaviti osobno, poštom ili e-mailom (uz naknadu dostavu poštom). Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja kontaktirajte mail: [email protected] ili telefon broj 040/821-107. (on)

Povratak na naslovnicu…