Općina Nedelišće u srpnju 2022. godine na natječaj „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“ iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti prijavila je projekt Izgradnja dječjeg vrtića u naselju Dunjkovec i dogradnja dječjeg vrtića Zvončić.

Ovog tjedna Ministarstvo znanosti i obrazovanja obavijestilo je o statusu nakon procjene projektnog prijedloga da su oba vrtića prošli fazu procjene kvalitete te mogu biti dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 6.840.000,00 kuna za izgradnju dječjeg vrtića Dunjkovec i 4.896.000,00 kuna za dogradnju dječjeg vrtića Zvončić. Tako se ostvaruje glavni cilj načelnika Nikole Novaka za proširenje kapaciteta predškolske djece.

Novi vrtić u Dunjkovcu nalazio bih se pored područne škole Dunjkovec, imat će 5 dnevnih boravaka za ukupno 84 djece, od čega 3 za vrtićke skupine i 2 za jasličke skupine. Izgradnjom novog dječjeg vrtića rasteretio bi se i vrtić u Nedelišću koji bi proširenjem dobio nova 4 dnevna boravka, odnosno 48 upisnih mjesta za jaslice.

Realizacijom projekta biti će uspostavljena usluga jaslica u dječjem vrtiću Dunjkovec i dječjem vrtiću Zvončić, povećat će se kvaliteta života djece i roditelja u općini Nedelišće. (tekst:Općina Nedelišće, foto: Idejni projekt vrtića u Dunjkovcu – Arhimetrik)

Povratak na naslovnicu…