Općina Nedelišće objavila je natječaj za dodjelu stipencija za akademsku godinu 2019./2020., redovitim studentima na preddiplomskim, stručnim, integriranim i diplomskim studijima.

Općina stipendira studente koji se školuju na javnim sveučilišnim i stručnim studijima, odnosno javnim preddiplomskim studijima i diplomskim studijima u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, izuzevši sve vrste studija u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji. Također Općina ne stipendira studente koji pohađaju bilo koju vrstu studija u sklopu privatnih učilišta.

Za akademsku godinu 2019./2020. Općina Nedelišće dodijeliti će stipendije po dvije osnove: a) uspjeha u srednjoj školi ili na studiju, ili b) socijalno-imovinskog statusa. Zamolba za dodjelu stipendije podnosi se za samo jednu od ponuđenih mogućnosti (a ili b).

Stipendija Općine Nedelišće dodjeljuje se na vrijeme do završetka redovnog obrazovanja i to za 10 mjeseci u akademskoj godini. Načelnik utvrđuje rang listu studenata, a broj stipendija utvrđuje se sukladno raspoloživim sredstvima u proračunu Općine Nedelišće. Mjesečni iznos stipendija za studij u Republici Hrvatskoj iznosi 600,00 kuna, a za studij u inozemstvu 800,00 kuna.

Zamolbe za dodjelu stipendije dostavljaju se u roku od 15 dana od dana objave obavijesti (tjednik LM), na adresu: Općina Nedelišće, M. Tita 1, 40305 NEDELIŠĆE (s naznakom „za stipendiju“). Zamolbe se dostavljaju uz Prijavu za natječaj za dodjelu studentskih stipendija Općine Nedelišće.

Natječaj je objavljen na službenim stranicama Općine, a više detalja, i popratnu dokumentaciju, možete pogledati OVDJE.

(op)

Povratak na naslovnicu…