Prošli tjedan, 22. prosinca 2022. godine, vijećnici Općinskog vijeća Općine Nedelišće održali su posljednje ovogodišnje zasjedanje te odradili 19 točaka dnevnog reda. Predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Kolman bio je odsutan, pa ga je na funkciji zamijenio potpredsjednik vijeća Radovan Balog.

Iako je potpredsjednik za promjenu saznao u zadnji čas, brzo se snašao u novoj ulozi, ponajviše zahvaljujući stručnoj pomoći Marka Koraja, voditelja Odsjeka za pravne i opće poslove u Općini Nedelišće.

U devetnaest točaka dnevnog reda, od kojih ćemo neke detaljnije objaviti u zasebnim člancima, vijećnici su, između ostalog, donijeli druge izmjene i dopune Proračuna za 2022. godinu, izglasali početak 7. izmjena i dopuna prostornog plana, prihvatili nove mjere načelnika Nikole Novaka za rušenje dotrajalih i zapuštenih kuća, kao i poticaje za uređenje starih nekretnina. Također su povećani bonovi za novorođenčad, te usvojen novi socijalni plan. Na kraju su prihvaćene četiri točke vezane uz djelovanje i financiranje civilne zaštite i vatrogastva. (nl)

Povratak na naslovnicu…