U četvrtak 11. siječnja 2018., u Osnovnoj školi Veliki Bukovec (Varaždinska županija) predstavljen je projekt “Od 3 do 300“. Ovaj projekt zajednički su osmislile tri osnovne škole, uz Veliki Bukovec, i Osnovnu školu Andrije Palmovića iz Rasinja, tu je i naša Osnovna škola Dr. Ivan Novak iz Macinca.

Radi se o izuzetno važnom projektu u sklopu poziva “Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja”, usmjerenoga na unaprjeđenje različitih vrsta pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola koji se financira u sklopu Operativnoga programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je gotovo milijun kuna (938 719,08 kuna), i radi se o potpuno bespovratnim sredstvima.

Iz najave projekta može se doznati da će se u okviru projekta odraditi edukacije za učitelje, opremanje škola, te rad s učenicima u čitavom nizu izvannastavnih aktivnosti. Ovo je svakako veliko postignuće za osnovnu školu u Macincu, pa im želimo uspješnu realizaciju projekta. (nl)

Povratak na naslovnicu…