Obilježavanje Dana Općine Nedelišće nastavilo se događanjima po svim naseljima općine te su u utorak, 20. lipnja, na redu bile Pušćine.

Pušćine su trenutno veliko gradilište – nedavno je dovršen spoj pješačke staze u Čakovečkoj ulici, traju radovi na rekonstrukciji i dogradnji Vatrogasnog doma, a punom parom radi se i na rekonstrukciji i nadvišenju nasipa.

Ali povod proslavi tog utorka bilo je otvorenje međugeneracijskog parka Peski u Pušćinama. Park Peski veličine je više od 6000 m2, nalazi se u samom srcu mjesta, a nekada nije bio park, nego zapušteni prostor.

Stoga je načelnik Nikola Novak odlučio dati život tom prostoru – prvo je postavljena ograda kako se više ne bi vršio dovoz građevinskog materijala, zatim je prošle godine uređeno dječje igralište, nakon čega je na prostoru izvršena denivelacija prostora i fino planiranje da bi sada došao na red i park za starije sumještane. Uređeno je boćalište, postavljena viseća kuglana, popločen dio prostora gdje se ovih dana postavljaju klupice za druženje, ali i za druge aktivnosti – šah i belu.

Kako bi se lijepo obilježilo otvorenje potrudila se Udruga žena Pušćine koja je pripremila slane i slatke poslatice, dok je sama svečanost započela nastupom zbora Matice umirovljenika – Podružnice Nedelišće, koji je ovom prigodom vodila Katarina Ceilinger. Kako je lijepo i veselo bilo, pogledajte u galeriji u nastavku. (on)

Povratak na naslovnicu…