Veselo je bilo u srijedu u Trnovcu. Trnovec je jedno od najmanjih mjesta u Općini Nedelišće, ali jedno od najsložnijih. Centar mjesta je dugo vremena bio neuređen, a radovi na uređenju mjesta odvijali su se sporo i sporadično. No, načelnik Nikola Novak odlučio je da to treba promijeniti, te je uređenje centra započelo dovršenjem uređenja kapelice Majke Božje Snježne prošle godine, a nastavilo uređenjem dječjeg igrališta ove godine.

Kao i uvijek, organizaciju je preuzela Udruga žena Trnovec na čelu s neumornom predsjednicom Dragicom Rušnjak i tajnicom Milenom Škvorc. Ove dvije zdravstvene djelatnice velike su operativke uz čije se vodstvo Udruga žena Trnovec dokazuje kao jedna od najaktivnijih udruga na području općine.

Tako je pripremljen lijep i prigodan program u kojem su nastupila djeca s recitacijama, pjesmom, prigodnu je recitaciju održala i predsjednica Dragica, svoje su vještine pokazali i mali vatrogasci, a program je završen nastupom trubača u usponu – Lovre Škvorca.

Nakon svečanosti, djeca su pohrlila na igralište, dok su se mame, tate, bake i dede okrijepili svakakvim slanim i slatkim specijalitetima koje su vrijedne žene pripremile. Da nitko ne bude žedan brinuli su neumorni članovi DVD-a Trnovec, društva koje se svakim danom sve više unaprjeđuje i raste. U pauzi između dječjeg smijeha i igre stiglo je fino ljetno osvježenje za najmlađe – sladoled, a druženje se protegnulo niz cijelu večer. Ovaj, a i drugi događaji koje vrijedne udruge s područja mjesta pripremaju, dokaz je da mjesto živi punim plućima. (on)

Povratak na naslovnicu…