Tijekom novogodišnjih blagdana, nakon dvije godine pauze, ponovno je organizirana Plesna čarolija Mažoretkinja Nedelišća, njihov najljepši blagdanski program. Program je održan za uži krug ljudi, u puno skromnijem obliku nego što je to bio običaj proteklih „normalnijih“ godina.

U programu su nastupili svi sastavi Mažoretkinja Nedelišća, a to su mažoret vrtić, dječji sastav, kadetkinje, juniorke i seniorke, sve većinom pomlađeni sastavi koji su se za program pripremali tek nešto više od mjesec dana s nanovo posloženom trenerskom ekipom. Mažoret vrtić je pripremala Barbara Pleh, dječji sastav Dora Toplek, kadetkinje Hana Novak i Emili Hunjadi, juniorke Blanka Šipek i Viktorija Branilović te seniorke Lucija Novak.

Mažoretkinje Nedelišća su iskoristile priliku i tijekom Plesne čarolije sa zaostatkom od godinu dana dodijelile priznanja za 5, 10, 15 i velikih 20 godina članstva u Udruzi, a s obzirom da je izostalo pravo obilježavanje 20 godina rada. Prikazana je i retrospektiva rada za protekle dvije godine u kojima su Mažoretkinje Nedelišća, usprkos svemu, uspjele zadržati većinu članica te ipak provoditi niz aktivnosti u fizičkom i online obliku.

Cure su se prigodnim videima prilično emotivno oprostile od cura koje su završile svoju plesnu karijeru u seniorskom sastavu zadnje dvije sezone, a obilježen je i završetak aktivne trenerske karijere za velik dio dugogodišnje trenerske ekipe. Iako ostaju u Udruzi kao dio uprave ili pak kao mentorice mlađim kolegicama, s aktivnim treniranjem su krajem 2021. godine završile Vedrana Radmanić, Ivana Hajdinjak, Ida Topolnjak, Kristina Bacinger i Petra Mesarić.

Pred Mažoretkinjama Nedelišća je puno posla, bez obzira na daljnji izgledni izostanak velikog dijela aktivnosti i nastupa zbog pandemije. Naime, početkom 2022. godine su krenule s provedbom prvog EU projekta „Plesnom se pokreni, na zdravlje bolje okreni!“ čije aktivnosti možete pratiti na društvenim mrežama mažoretkinja i projekta, a kontinuirano primaju i nove članice.

Ovim putem pozivaju se sve zainteresirane djevojčice i djevojke starosti od 4 godine na dalje da se pridruže obitelji Mažoretkinja Nedelišća i svojim osmijehom u prepoznatljivim zelenim odorama predstavljaju Općinu Nedelišće i Međimurje. Svi zainteresirani za upis mogu se javiti na e-mail [email protected], u inbox Facebook profila Mažoretkinje Nedelišća ili na brojeve 098/9323599 (Vedrana) i 099/5743527 (Ivana).

Povratak na naslovnicu…