Divno je u nedjelju 25. ožujka 2018. točno u podne bilo u LifeClass Termama Sveti Martin u društvu mladih literata osnovnih škola i članova Udruge Mlada pera.

To su iskustvo ove nedjelje doživjele učenice osmih razreda OŠ Nedelišće Nika Borko iz 8.d, Luna Lesar i Lea Krištofić iz 8.a, njihovi roditelji te njihova mentorica Anita Škvorc Branda, prof., na promociji knjige „Različitost je najzanimljivija boja života“ i dodjeli nagrada najkreativnijim i najoriginalnijim radovima.

Knjiga „Različitost je najzanimljivija boja života“ rezultat je literarnoga natječaja Udruge Mlada pera iz Čakovca i njezina predsjednika Gorkića Taradija, koji su u listopadu 2017. raspisali literarni natječaj na temu „različitost“ za sve osnovnoškolce u Republici Hrvatskoj i polaznike hrvatske nastave u inozemstvu. Radovi naših učenica dobili su svoje mjesto u knjizi sastavljenoj od 154 rada iz 16 županija, Grada Zagreba i Bosne i Hercegovine, ali i pročitani na promociji knjige.

Luna je napisala rad naslova „O najvećim i najtežim stvarima svoga života nitko ne voli govoriti“ čijim je sadržajem dirnula srca svih posjetitelja, Lea je istaknula da je vrijeme da počnemo voljeti različitost jer ona je najljepši nakit koji smo mogli dobiti te da je svatko od nas poseban i upravo zato najbolji primjerak sebe samoga, a Nika je izrekla činjenicu da je jako teško biti različit u današnje vrijeme jer se svi bojimo nepotrebnih komentara ukalupljenih ljudi koji idu istim putom kao i svi drugi i istaknula da ona želi biti svoja, furati svoj stil. „Bilo je predivno čitati svoj rad pa zatim primiti u ruke knjigu s istim. Ponosna sam na sebe i na sve one koji su danas sudjelovali i napisali odlične sastavke na temu različitost“, oduševljeno je rekla Nika.

Profesionalno odrađena promocija, prigodan slatki domjenak, radost na licima naših djevojaka, ponos na licima mentorice i roditelja dobitna su kombinacija ovoga dana.(nl)

 

Povratak na naslovnicu…