U petak, 20.4.2018., vrtić Zvončić je otvorio svoja vrata za širu javnost. Naime, ovom se prilikom obilježio 2. projektni dan kao način prezentacije eko življenja u ustanovi.

Izvođenjem Eko himne svih polaznika vrtića pred gostima otvorena je svečanost. Ravnateljica Danica Korunek pozdravila je goste i predstavila trenutne eko aktivnosti kojima se djeca bave. Prezentiran je projekt “Eko vrt” kojim se pokušalo uzvanicima približiti vrijednosti i način eko življenja u vrtiću protekle godine. Projekt “Eko vrt” prezentiran je i na Danima predškolskog odgoja u Čakovcu od strane odgajateljica Valentine Bel i Davorke Šipek kao primjer dobre prakse.

Načelnik Općine Nedelišće, Darko Dania, pohvalio je angažman i zalaganje vrijednih odgajatelja te obećao podršku Eko projektu u svakom trenutku.

Za posjetitelje je bila organizirana izložba radova s radionica skupina “Kockice” i “Šlapice” koju je predvodila prof. biologije, gđa Monika Cindrić, a povodom obilježavanja godine vrste Jelenak.

Djeca skupina “Sovice” i “Jabučice” već se neko vrijeme brinu za sadnice povrća koje su sami uzgojili, a ovom prilikom su ih poklonili uzvanicima za poticanje održivog razvoja u široj zajednici.

U skupinama “Kocikce” i “Lavići” izrađene su teglice za sadnice od reciklirane tetrapak ambalaže i prirodnih materijala. Tetrapak ambalaža trenutno je glavna tema oko koje su organizirane ovogodišnje aktivnosti. Izrada novih uporabnih predmeta, njegovanje ugroženog biljnog i životinjskog svijeta te obilježavanje Dana planeta Zemlje pod geslom “Otpad nije smeće” potičemo djecu na važnost očuvanja vlastite okoline. Oni svojim djelovanjem i spoznajama svoj pozitivan primjer šire na zajednicu u kojoj žive. (vb)

Povratak na naslovnicu…

 

GDPR računalni program za usklađivanje

Računalni program na hrvatskom jeziku za jednostavno i brzo usklađenje s GDPR-om