U zadnje vrijeme mnogi lokalni, pa čak i nacionalni mediji, raspisali su se o mučenjima životinja, te organiziranjima borbi pasa. Na takve napise, na općinskom vijeću reagirao je Radovan Balog, inače općinski vijećnik iz redova nacionalnih manjina.

Vijećnik Balog upitao je načelnika: “Je li moguće da se mediji i novinari upozore da ne pišu ništa o naselju Parag prije nego što pitaju predsjednika romskog naselja Parag? Naime, imali smo slučaj prije par tjedana kada je pisalo da su u naselju bile borbe pasa, što nije istina.” Zamolio je medije da ih više ne vrijeđaju jer s takvim tekstovima vrijeđaju i Općinu Nedelišće. Nadalje, u diskusiji je istaknuo da bi bilo fer da se kod takvih situacija kontaktira i druga strana, te da se čuje i glas onih koje se optužuje za nedjela.

Što se tiče tekstova u medijima, općinski načelnik Darko Dania, rekao je kako ni Općina, a niti on, ne mogu utjecati na to što će biti objavljeno. Dodao je kako sugestiju vijećnika smatra dobrom jer je potrebno čuti i jednu i drugu stranu kako bi se onda mogle utvrditi prave činjenice.
(nl)

Povratak na naslovnicu…