Pismom nam se javio čitatelj Ivan Štefulj iz Nedelišća s komentarom na problematičnu biciklističku stazu na ulazu u ulicu Martina Viljevca. Njegov komentar i prijedlog za rješenje problema prenosimo u cijelosti.

“Otkako je prošireno i uređeno parkiralište ispred METSS-a ostao je neriješen problem biciklističke staze na ulazu u ulicu Martina Viljevca. Biciklistička staza koja dolazi iz centra Nedelišća zakreće u Varaždinsku ulicu, a odvojak za Ulicu Martina Viljevca naprasno je prekinut rubnicima i povišenim otokom koji dijeli parkirališni prostor i prometnicu. Stoga su biciklisti prisiljeni da prijeđu na ionako suženu prometnu traku predviđenu za promet automobila, da bi nakon 10-tak metara, kada zaobiđu povišeni otok, ponovno prešli na biciklističku stazu. Stoga taj dio prometnice predstavlja izuzetnu opasnost za bicikliste i traži hitno rješenje. A rješenje bi bilo da se povišeni otok uvuče na parkirališni prostor za širinu biciklističke staze i da se na oslobođenom mjestu trasira nedostajući dio biciklistička staza. Time se parkirališni prostor ne bi značajno smanjio, a znatno bi se pridonijelo sigurnosti i protočnosti prometa na tom dijelu raskrižja.

Govori se da je u projektu izgradnja biciklističke staze do Gornjeg Hrašćana, odnosno do Trnovca. Smatram da bi u taj projekt obavezno trebalo uvrstiti rekonstrukciju cestovnog ulaza u ulicu Martina Viljevca na način da se izgradi prekinuti tok biciklističke staze koji dolazi iz centra Nedelišća i skreće u Ulicu Martina Viljevca”.

(nl)

Povratak na naslovnicu…