Sportsko-gimnastički centar ”ATON” u Nedelišću domaćin je jednog od najznačajnijih trenerskih seminara vezanih uz jedan od novijih oblika gimnastike TEAMGYM-a, a koji se po prvi puta održava u Republici Hrvatskoj.

U vremensko periodu od 30.08. – 03.09. 2023. god. u suradnji Tehničkog odbora TeamGym gimnastike Europske gimnastičke federacije i Hrvatskog gimnastičkog saveza organiziran je TEAMGYM COACHES COURSE kojem prisustvuju 24 trenera iz 7 zemalja Europe i to Austrije, Švedske, Češke, Danske, Azerbajdžana, Slovenije i Hrvatske.

Radi se o modernoj grupnoj gimnastici koja predstavlja oblik proširenja sportske gimnastike, a natjecanja u TEAMGYM-u pružaju priliku svim onim gimnastičarima i gimnastičarkama, koji ne žele više sudjelovati u natjecanjima u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici, ali svoje gimnastičke sposobnosti mogu primijeniti u ovom obliku gimnastičkog sporta i postati dio tima.

TEAMGYM je moderna grupna gimnastika čija ekipna natjecanja uključuju nastupe u muškim, ženskim i miješanim timovima, a izvode se na tlu, trampettu i tumbling traci, te je prepoznat u mnogobrojnim nacionalnim savezima kao jedna od veoma uzbudljivih vrsta gimnastike i nadasve atraktivna za gledatelje.

Upravo je to bio jedan od razloga da se i hrvatski gimnastički klubovi upoznaju sa ovom vrstom gimnastike (koju je već počeo uvoditi GK ”Trešnjevka”), da ostali europski treneri podignu svoj nivo znanja u načinu vođenja treninga i priprema za natjecanja, a sve to u prezentaciji eminentnih europskih stručnjaka – Eklunda Gunara Carla Lenarta, Andersa Friska, te članice Tehničkog odbora TEAMGYM-a Europske federacije BIANCE FRANZOLI.

Sudionike seminara posjetio je i Predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik te im u prigodnom govoru zaželio puno uspjeha u njihovom radu.

Kako sportsko-gimnastički centar ”ATON” svojom infrastrukturom u cijelosti zadovoljava sve uvjete za održavanje svih oblika gimnastičkih priprema, natjecanja i održavanja gimnastičkih seminara, svi sudionici ovog seminara izuzetno su zadovoljni viđenim, kao i samom organizacijom.

“Ovom prigodom želimo zahvaliti Europskoj gimnastičkoj federaciji i Hrvatskom gimnastičkom savezu na ukazanom povjerenju, te koordinatoru za Teamgym HGS-a, Tigranu Goričkom i treneru GK Nedelišće Ričardu Crnjcu, na pomoći u organizaciji ovog seminara” – poručuju iz GK Nedelišće.

Povratak na naslovnicu…