Proteklo kolo nogometnog natjecanja u Četvrtoj nogometnoj ligi – skupina Čakovec – Varaždin, za naše općinske predstavnike bilo je iznimno uspješno. Svi su pobijedili!

Iznimno vrijednu pobjedu postigla je u nedjelju Sloboda iz Slakovca, koja je u Čakovcu savladala tamošnju Slogu s 0:2, zgodicima Tkaleca i u dva navrata kapetana Srnca. Sada s 10 bodova zauzima 11. mjesto na tablici i u subotu je u 14 sati domaćin ekipi Novog Marofa.

Ništa manje uspješan nije bio ni Međimurec, Dunjkovec – Pretetinec. U Nedeljancu je po kiši i na raskvašenom terenu, zgodicima Japanaca Yokoyame i Tomokia, te Davora Piškora savladao istoimenog domaćina rezultatom 1:3. Tako se Međimurec sa sadašnjih 17 bodova učvrstio u sredini tablice, tj. nalazi se na 7. mjestu i u nedjelju je u 15 sati domaćin ekipi Dinama iz Domašinca.

Nedelišće je kao domaćin minule subote ostvarilo rutinsku pobjedu protiv preločke ekipe Mladost Komet. Konačni rezultat bio je 4:2. Strijelci za Nedelišće bili su Međumurac, Petrovečki i u dva navrata Panić. Nedeliće se i nadalje nalazi pri vrhu tablice, na drugoj poziciji, s 22 boda, odnosno jednim bodom manje od lidera Poleta iz Svetog Martina na Muri. U subotu Nedelišće gostuje u Ludbregu gdje u 14 sati igra protiv tamošnje Podravine.

Pušćine je ostvarilo drugu uzastopnu pobjedu. Ovaj puta kao domaćin protiv Jalžabeta, s uvjerljivih 4:1. Strijelci za domaćine bili su Punčec, Bosilj, Petrić i Kocijan. Ovom pobjedom i s osvojenih 10 bodova, Pušćine se bliži sredini tablice. U subotu ih čeka teško gostovanje u Prelogu.

U Prvoj međimurskoj nogometnoj ligi, jedini općinski predstavnik, Centrometal iz Macinca, ostvario je kao domaćin pobjedu protiv ekipe Mladosti iz Svete Marije rezultatom 1:0. Zgoditak je u prvom poluvremenu postigao Dombaj. Ovom pobjedom i s ostvarenih 17 bodova, Centrometal drži 5. poziciju zgusnute gornje polovice tablice, na kojoj je od vrha naniže poredano sedam klubova s razlikom od 3 boda. Macinčari u nedjelju putuju u Cirkovljan.

Naš općinski predstavnik u Drugoj međimurskoj nogometnoj ligi B skupine Trnovec je ponovno ugodno iznenadio. Trnovčari su u Mačkovcu, protiv tamošnjeg Omladinca slavili s 2:3. Trnovec se bliži vrhu tablice. Nakupio je 19 bodova i nalazi se na 4. mjestu. U nedjelju će u 14 sati biti domaćini ekipi Zasadbreg 77, koja je od svih predstavnika ove lige najslabije startala.

Pobjeda iz Gornjeg Hrašćana je razočarala. Na svom terenu poražena je od ekipe Mali Mihaljevec, koji se na tablici nalazio u opasnoj zoni, rezultatom 3:4. Pobjeda se sada s 16 ostvarenih bodova nalazi na 7. mjestu tablice i ove subote gostuje u Štrukovcu gdje, prema rasporedu Međimurskog nogometnog saveza – u 15 sati, igra protiv tamošnjeg Hajduka.

Nogometni klub Parag iz istoimenog mjesta, osvojio je bod u Otoku kod Preloga, odigravši tamo neriješeno 4:4. Stijelci za Parag bili su Oršuš Zlatko, Oršuš Vlado te Šimić s dva zgoditka. Parag je još uvijek 12, sada s osvojena tri boda, ali drži bodovni priključak s ostalim klubovima. U nedjelju je u 14 sati, domaćin u utakmici protiv ekipe Draškovca. (r)