Vrtićka skupina “Mrkvice” iz Nedelišća danas je donirala didaktičke igračke Udruzi za autizam “Pogled”. U procesu suočavanja s mnogim izazovima koje autizam može postaviti pred ovu posebnu skupinu mladih ljudi, didaktičke igračke postale su neprocjenjiv alat u postizanju boljih rezultata u rehabilitacijskom radu. Ova nesebična akcija odvijala se u sklopu humanitarne akcije “Djeca za djecu”, čiji je cilj unijeti vedrinu i osmijeh na dječja lica.

Udruga “Pogled”, koja se već 15 godina predano brine o djeci i mladima s autizmom, okuplja preko osamdeset korisnika u dobi od 2,5 do 22 godine. Njihova misija proteže se od pružanja podrške najmlađima tijekom vrtićkog doba, pa sve do podrške u tranziciji u mladenačku dob.

Jedan od ključnih čimbenika podrške Udruzi “Pogled” dolazi od Općine Nedelišće, koju članovi Udruge smatraju svojim partnerom u promicanju svoje plemenite svrhe. Ova uspješna suradnja s općinskim tijelima omogućila je Udruzi kontinuirano djelovanje i pružanje potrebne podrške djeci i mladima s autizmom. Udruga je također iskazala duboku zahvalnost Dječjem vrtiću “Zvončić” iz Nedelišća za njihovu neizmjernu potporu.

Ova nesebična donacija koju je skupina “Mrkvice” dostavila Udruzi za autizam “Pogled” predstavlja drugi značajan korak u okviru humanitarne akcije “Djeca za djecu”, u kojoj je uz vrtić sudjelovala i Osnovna škola Nedelišće. Prva donacija ove hvalevrijedne akcije bila je upućena Odjelu pedijatrije Županijskog bolničkog Čakovec, čime su djeca za djecu stvorila ljepši svijet ispunjen solidarnošću i empatijom. (on)

Povratak na naslovnicu…