Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišće, vijećnik mr.sc. Franjo Cimerman postavio je pitanje načelniku općine Darku Daniji, koje prenosimo u cijelosti:

“Prije par dana na pješačkom prijelazu na početku ulice Martina Viljevca ponovno se dogodila nesreća u kojoj je stradalo dijete. To je u kratkom vremenu druga nesreća, i u obje nesreće su žrtve bile djeca, i to na pješačkom prijelazu. Čini se da je taj pješački prijelaz prometna crna točka u našoj općini, te da bi se nesreće mogle i dalje događati. Vozila koja skreću s glavne ulice u Martina Viljevca, to rade u pravilu, bez smanjenje brzine, a pješački prijelaz je često “pokriven” drugim vozila koja čekaju na priključenje na glavnu cestu. Svojevremeno ste govorili o projektu rekonstrukcije tog križanja, pa me interesira da li je realizirano nešto npr. projektna dokumentacija, i da li je moguće da se uvedu neke drugi hitne mjere koje bi ovaj pješački prijelaz učinile sigurnijim npr. dodatno ograničenje brzine, funkcionalni semafor za pješake ili preseljenje pješačkog prijelaza niže niz ulicu.”

Na pitanje je na samom vijeću odgovorio načelnik Darko Dania te istaknuo da se ovdje radi o državnoj cesti koja nije u nadležnosti Općine, međutim da će odmah idući dan poslati dopis u Hrvatske ceste kako bi se nešto poduzelo.

Idućeg dana, i u naše uredništvo, načelnik je poslao kopiju dopisa koji je poslan u Hrvatske ceste. U dopisu načelnik podsjeća Hrvatske ceste da je tijekom 2018. godine ugovorena izrada idejnih rješenja za rekonstrukciju tri raskrižja u Nedelišću koja se križaju s državnom cestom DC3: raskrižje s Čakovečkom i Martina Viljevca, raskrižje Trga Republike i ulice Karlović Vinka te raskrižje s ulicom Matije Gupca.

Uz obrazloženje dodatnih okolnosti i nedavnih nesreća, u dopisu traži: “Ovime molimo za hitno rješavanje odvijanja prometa na Lokaciji 1., kao prioritetno i uvrštenje iste u Programe gradnje i/ili održavanja državnih cesta za naredno razdoblje u cilju zaštite i sigurnosti svih sudionika u prometu.”
(nl)

Povratak na naslovnicu…