Povodom sjajnih sportskih postignuća na domaćim i međunarodnim natjecanjima, načelnik Darko Dania sa svojim zamjenicima Nikolom Novakom i Željkom Kacunom upriličio je jučer (12.05.) svečani prijem u SGC-u Aton za uspješne sportaše Općine Nedelišće, atletičare Martina Mlinariča, Roku Farkaša i Karla Marciuša, te za karatisticu Karate kluba Međimurje Mariju Murković.

Martin Mlinarič ima 17 godina i hrvatski je reprezentativac. Tijekom 2020. godine ostvario je izvrstan rezultat u skoku u vis te ostvario normu za Europsko prvenstvo U18 u Rietiju (Republika Italija) koje je uslijed epidemioloških mjera otkazano. Martin je mlađi juniorski i juniorski prvak te mlađi seniorski i seniorski viceprvak države u dvorani. Na Balkanijadi u Istanbulu (Republika Turska) u dvorani se natjecao kao član hrvatske reprezentacije i osvojio 9. mjesto. Tijekom 2021. godine ostvario je osobni rekord u dvorani skokom od 206 cm te ga nadmašio skokom od 207 cm na otvorenom. Primarni cilj mu je skok od 212 cm i ostvarenje norme za plasman na Europsko juniorsko prvenstvo te ostvarenje norme za plasman na Svjetsko prvenstvo sa skokom od 216 cm.

Roko Farkaš ima 16 godina i hrvatski je reprezentativac, kadet (U16). Tijekom 2020. godine oborio je dva državna rekorda u dvoranskoj sezoni i to u šestoboju i štafeti. U kategoriji kadeta je trostruki državni prvak te višestruki prvak Hrvatske. U dijelu sezone na otvorenom osvojio je 5 zlatnih medalja na Kadetskom prvenstvu Hrvatske u utrkama na 60 metara, 100 metara, skoku u vis, skoku u dalje te štafeti 4×100 metara. Osvajač je brončane medalje na Juniorskom prvenstvu Hrvatske, potom zlata, srebra i bronce na Europskim dječjim igrama u Brnu (Češka Republika). Roko drži i državni rekord od 11.21 sekundu u trčanju na 100 metara, državni rekord u osmoboju sa 5595 bodova te je oborio četiri državna rekorda u štafetama. Tijekom 2021. godine natječe se kao mlađi junior (U18) te je u dvoranskoj sezoni po prvi put skočio u dalj preko 7 metara. Ostvario je normu za Europsko prvenstvo U18 u Rietiju (Republika Italija) koje je zbog restrikcija epidemioloških mjera otkazano. Osvajač je drugog mjesta na Balkanskom prvenstvu U20 u skoku u dalj sa 7.11 metara u Sofiji (Republika Bugarska) gdje se natjecao kao član hrvatske reprezentacije. U vanjskoj sezoni je 300 metara pretrčao za 36,17 sekundi.

Karlo Marciuš ima 21 godinu i hrvatski je reprezentativac. Tijekom 2020. godine ostvario je izvrstan rezultat istrčavši stotinu metara za 10.95 sekundi, 200 metara za 22.01 te 300 metara za 34.36 sekundi. Karlo je mlađi seniorski (23) prvak Hrvatske na 100 metara. Ostvario je treći najbolji rezultat za mlađe seniore na natjecanju U23, a 2021. godine je istrčao 60 metara za 7.07 sekundi te 400 metara za 49.06 sekundi. Karlo je ostvario drugo mjesto na Seniorskom prvenstvu Hrvatske u dvorani na 4×400 metara, a u 2. kolu Hrvatskog atletskog saveza na 300 metara trčao je 34.62 sekunde.

Karatistica Maria Murković natjecala se u subotu i nedjelju (17. i 18.04.), u Zagrebu na Državnom prvenstvu za seniore u kategoriji do 61 kg. Osvojila je broncu i napravila odličan rezultat. Da bi ta medalja imala još veću težinu, važno je naglasiti kako je Mariji ovo prvo natjecanje nakon skoro 4 godine ne pohađanja istih te prvo seniorskog natjecanje u karijeri. Stisnula je zube te je pokazala i dokazala je da može; i trenerima, i kolegama u klubu i svima, a ponajviše sebi. Natjecala se i ovaj vikend na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniorke u kategoriji do 61kg i sa dvije pobjede i jednom izgubljenom borbom ponovno došla do odličja i opet bronce tako da je Maria u ovu sezonu krenula punom brzinom a još je očekuje, ako to dozvole epidemiološki uvjeti STUDENTSKO Prvenstvo Hrvatske jer je Maria studentica. Maria je pokazala da se uz rad, znoj, i suze te uz malo sportske sreće mogu dogoditi lijepe stvari.

Općina Nedelišće podupire svoje vrhunske sportaše, a uz izdvajanja za sport pomažu se i sportaši pojedinci koji ostvaruju vrhunske rezultate. Velike čestitke svim sportašima Općine Nedelišće na postignutim sportskim uspjesima. Zahvaljujemo vam na zastupanju i promociji naše općine na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Vi ste naš ponos. (Sara Međumurac)

Povratak na naslovnicu…